Ons topgerecht uit de Foodie Challenge. Geliefd bij vele Paleo-ers. Een lekkere kipsaté met saus. Wanneer ga jij hem maken, en als je hem al op hebt, wat vond je ervan?
Laat zeker even een reactie achter.
Paleo kipsate met gado gado
In principe is paleo zonder bonen en peulvruchten, maar inmiddels zijn de meeste onderzoekers het wel eens dat af en toe eten van peulvruchten niet schadelijk is. Maak er bijvoorbeeld deze heerlijke gado gado met kipsaté mee.
Macro's (per portie)
Ingrediënten
Porties 4
Voor de saté
Voor de gado gado
Bereidingswijze
Moeilijkheid Normal
Voorbereidingstijd 20
Kooktijd 20
Snijd de kipfilet in blokjes en hak de cashewnoten grof.
Rasp de winterpeen en gember, maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden.
Snijd de spitskool in reepjes en de komkommer in blokjes.
Smelt de kokosolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui.
Voeg gember, sambal en knoflook toe en bak nog even mee.
Doe de kipblokjes in de pan en bak tot deze een mooi lichtbruin kleurtje hebben en gaar zijn.
Voeg amandelpasta, kokosmelk, coconut aminos en honing toe en roer goed door.
Laat even pruttelen tot de saus wat ingedikt is en breng op smaak met peper en zout.
Terwijl je de saté aan het maken bent maak je de gado gado.
Kook de eieren in ca. 8 minuten hard, om ze vervolgens te pellen en halveren.
Kook de wortel, sperziebonen en kool in een pan met water in ongeveer 6 min beetgaar. Giet af en spoel met koud water af.
Verdeel de groenten over 4 borden, leg 2 halve eieren op ieder bord, lepel hier de kipsaté overheen en garneer met kokosrasp en gehakte cashewnoten.
Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!
Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in: