Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Paleo Bloemkoolpuree

Zacht, romig en heerlijk veelzijdig.

Deze paleo bloemkoolpuree is het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd. Met kokosmelk en ghee krijgt het een fluweelzachte textuur en een rijke smaak, zonder aardappelen of zuivel.

Ideaal bij stoofpotjes, gegrild vlees of groentegerechten.





Ingrediënten

PORTIES

Benodigdheden

Bloemkool, in roosjes

1 stuk

Ghee of kokosolie

2 el

Knoflook, gepeld

2 teentjes

Kokosmelk (volvet, zonder toevoegingen)

50 ml

Peper en zout

Verse peterselie of bieslook als garnering

Bereidingswijze

1

Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.

2

Voeg de bloemkoolroosjes en de knoflook toe.

3

Kook 10-12 minuten tot de bloemkool zacht is.

4

Giet de bloemkool goed af en laat een paar minuten uitdampen om overtollig vocht kwijt te raken.

5

Doe de bloemkool, knoflook, ghee en kokosmelk in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde, romige puree.

6

Breng op smaak met peper en zout.

7

Schep in een schaal en garneer met verse kruiden.

8

Serveer warm als bijgerecht bij vlees, stoofpotjes of groenten.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.