Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

2 comments

Green Vamos Power

Green “vamos” power
Smoothies & (smoothie) Bowls, Snelle Recepten

Green “vamos” power

Het Spaanse woord “vamos”. Je weet wel van het liedje ‘vamos a la playa’. Dat zeggen we dus regelmatig letterlijk sinds we in Spanje leven. 😉 Haha/ Het is ook een heerlijk energiek woord, wat helemaal past bij deze smoothie. Vol met gezonde fruit & groente. Hij zoet en fris tegelijk. Na het eten van deze smoothie voel je letterlijk de energie.

Macro's (per portie)

Vetten 23% (6 g)
Eiwitten 8% (5 g)
Vezels 13% (8 g)
Koolhydraten 23% (6 g)
240 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Avocado
0.5
stuk(s)
Komkommer
1
stuk(s)
Mango
1
stuk(s)
Bleekselderij
2
stengel(s)
Verse gember
3
cm
Spinazie
100
g
Limoen
1
stuk(s)
Verse munt
3
takje(s)

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd

1

Snij de avocado doormidden, verwijder de pit en schep vervolgens het vruchtvlees van een ½ avocado met een lepel in de blender.

2

Snij de mango, komkommer en selderijstengels in stukjes.

3

Rasp de gember.

4

Doe alle ingrediënten in de blender

5

Mix alles tot een romige massa, doe het in een glas.

6

Eet smakelijk en “vamos”!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

2 gedachten over “Green Vamos Power”

  1. Wat ik in dit recept niet zo goed snap, is dat je uitgaat van een halve avocado. Ik houd er niet van om avocado te bewaren. Het gaat toch snel oxideren en dan ziet het er niet meer lekker uit.
    Als je een hele komkommer gebruikt, plus een hele mango, plus twee stengels bleekselderij, kun je toch ook een hele avocado gebruiken? Een halve avocado per portie is toch prima?

    Ik koop trouwens ook wel een een netje kleine avocadootjes (meestal per 6/7 stuks verpakt) Daar zitten vaak hele kleine pitjes in en dan heb je relatief veel vruchtvlees…

    Beantwoorden
    • Hi Marion,

      Bedankt voor je berichtje. Je hebt zeker een punt. En een hele avocado is een goede optie. Mocht je een erg grote avocado hebben en dit teveel vinden voor dit recept dan kun je de andere helft insmeren met wat olijfolie en in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren. Op deze manier kun je hem de volgende dag op een smakelijke manier weer opeten 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.