Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

18 comments

Chili Con Carne

Chili Con Carne

Chili Con Carne

Chili con carne maar dan zonder de bonen, net zo lekker! Dit wereldgerecht komt uit ons Paleolicious Mei nummer met als thema “Paleo Wereldgerechten”, voor meer van dit soort heerlijke recepten check de Paleolicious van Mei. De chili zonder bonen smaakt echt net zo lekker als de versie met. Eet dit gerechtje met bloemkoolrijst of slawraps.

Macro's (per portie)

Vetten 43% (17 g)
Eiwitten 32% (29 g)
Vezels 7% (6 g)
Koolhydraten 43% (17 g)
358 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Rundergehakt
250
g
Knoflook
1
teentje(s)
Ui
1
stuk(s)
Wortel
1
stuk(s)
Chilipoeder
1
tl
Komijn
0.5
tl
Gedroogde oregano
0.5
tl
Cayennepeper
1
snufje
Courgette
1
stuk(s)
Tomatenblokjes
400
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 40

1

Snipper de ui en knoflook.

2

Schil de wortel en snijd in kleine stukjes.

3

Snijd de courgette in blokjes.

4

Verhit een pan op middelhoog vuur met wat kokosolie.

5

Bak hierin de knoflook en daarbij het gehakt tot deze gaar is.

6

Voeg de ui, kruiden en wortel toe en bak 8 minuten.

7

Voeg de courgette toe en bak 2 minuten.

8

Voeg de tomatenblokjes toe met een snufje zout en roer goed door.

9

Zet het vuur laag en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

18 gedachten over “Chili Con Carne”

  1. Volgens mij is paprika nachtschade en past daarom niet in paleo. Maar ook ik gebruik paprika, vinden we erg lekker ?

  2. Ik heb altijd begrepen dat chilipoeder behoorlijk ongezond is. Of niet????
    Voor de rest zie ik dit recept helemaal zitten, mmmm.

  3. Goed recept, gister het gekookt. Op het laatst een groente bouillonblokje erbij gedaan, was wat flauw.

  4. Bonen zit teveel antinutrition in. Planten hebben een afweer mechanisme om zich zelf te beschermen. Zonder zouden ze niet overleven,ze maken Fytinezuur. Ze hebben geen wapens zoals tanden of klauwen om te verdedigen. Dus hebben ze stoffen om zichzelf te verdedigen.

    Oa Fytinezuur zorgt ervoor dat je dit voedsel in je darmen gaat schuren. Men weet niet zeker of dit goed is. Er zijn ook andere stoffen die hierop zitten. Daarom eten Paleo ‘ ers geen bonen. Ook zorgt fytinezuur dat bepaalde vitamine en minerale niet goed worden opgenomen. Dat is de reden waarom men geen bonen eet.

  5. Totale tijd… 25 minuten. Nu ben ik geen rekenwonder maar inclusief het snijwerk, gehakt gaar bakken, 8 minuten met peen en ui, 2 minuten courgette en daarna nog eens 20 minuten pruttelen… Zet er dan zeker 40 minuten boven! Want die tijd ben je zeker wel kwijt….
    Voor de rest erg lekker en ga ik het vaker maken, maar dan wel iets langer er voor uittrekken 😉

    • Hi Meis,

      Bedankt voor de oplettendheid!
      Ik heb het even aangepast :).

      Groetjes, Myra Team Paleo

  6. Heerlijk, zit ng na te genieten.
    Ik had er bloemkoolrijst erbij en 100gr uitgebakken spekjes bij gedaan.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.