Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

3 comments

Paleo salade met makreel

Paleo salade met makreel
Salades, Visgerechten, Snelle Recepten

Paleo salade met makreel

In deze salade zitten alle voedingstoffen die je nodig hebt en mag zichzelf met recht dan ook een paleo salade noemen. Deze salade is echt dé perfecte salade; een combinatie van groenten, goede vetten en eiwitten. Perfect als lunch of als diner.

Macro's (per portie)

Vetten 64% (27 g)
Eiwitten 24% (23 g)
Vezels 2% (2 g)
Koolhydraten 64% (27 g)
379 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Ei
4
stuk(s)
Gerookte makreel
250
g
Dijon mosterd
2
el
Olijfolie
3
el
Lente-ui
1
stuk(s)
Botersla
200
g
Prei
75
g
Witte kool
100
g
Rode paprika
0.25
stuk(s)
Zilverui
4
el
Rozijnen
2
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 10

1

Breng een pan water aan de kook en kook hierin de eieren in 8 minuten hard, pel ze en snijd in parten.

2

Snijd de lente-ui en prei in ringetjes. De witte kool in reepjes en de paprika in blokjes.

3

Verwijder het vel van de makreelfilet en verdeel in kleine stukjes.

4

Meng de mosterd met de olijfolie, peper en zout tot een dressing.

5

Verdeel de botersla over de borden en hierop weer de prei, witte kool, paprika, zilveruitjes en rozijnen.

6

Verdeel vervolgens de partjes ei, makreelfilet en bosui over de sla.

7

Besprenkel met de dressing en serveer.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

3 gedachten over “Paleo salade met makreel”

  1. Ik had zo mijn twijfels, en een lege koelkast, maar wel een gerookte makreel… Een gemengde salade, zonder de bosuil, paprika, prei en witte kool, maar wel met zilveruitjes, rozijnen en per ongeluk wat hazelnoten uit de studentenhaver.
    De mosterdslasaus mislukte, maar mijn honingmonsterddressing maakte alles goed.
    Hij was verrassend lekker en komt zeker weer op ons menu te staan.
    Dan met de overige ingrediënten, die uit mijn koelkast waren verdwenen, maar zeker ook met de hazelnoten.
    Dank voor dit recept.

    Beantwoorden
  2. Heerlijke salade! Vinden zelfs mijn man die niet van ‘konijnevoer’ houdt en de kinderen moet alleen heel erg aan de mosterddressing wennen. Best pittig haha

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.