Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

13 comments

Paleo Shepherd’s pie

Shepherd’s pie
Vleesgerechten, Ovengerecht

Shepherd’s pie

Dit is een smakelijke en makkelijk te maken paleo variant van Shepherd’s pie: een traditioneel Engelse ovenschotel die normaal gesproken gemaakt wordt van runder- of lamsgehakt onder een dakje van aardappelpuree.

Macro's (per portie)

Vetten 66% (35 g)
Eiwitten 20% (24 g)
Vezels 5% (6 g)
Koolhydraten 66% (35 g)
476 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Kokosolie
2
el
Ui
1
stuk(s)
Spekblokjes
125
g
Tomatenpuree
2
el
Wortel
1
stuk(s)
Bleekselderij
2
stengel(s)
Rundergehakt
300
g
Paprikapoeder
0.5
tl
Gedroogde tijm
0.5
tl
Gedroogde rozemarijn
0.5
tl
Kippenbouillon
250
ml
Bloemkool
1
stuk(s)
Olijfolie
2
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 40

1

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en vet een ovenschaal lichtjes in.

2

Snipper de ui, snijd de wortel en de bleekselderij in blokjes en de bloemkool in roosjes.

3

Zet een pan met wat water op het vuur totdat deze gaat koken. Zet een vergiet op de pan en stoom hier kort de bloemkool in door af en toe om te scheppen. Zet de bloemkool apart

4

Verwarm de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin zachtjes de ui.

5

Voeg spekjes toe en bak deze uit.

6

Voeg tomatenpuree, wortel en bleekselderij toe en roerbak deze een paar minuutjes tot de groenten zacht beginnen te worden.

7

Voeg gehakt toe, breng op smaak met peper, zout, paprika, tijm en rozemarijn en bak het gehakt rul.

8

Giet de kippenbouillon in de pan en laat het net zo lang sudderen tot de helft hiervan verdampt is.

9

Doe de gestoomde bloemkool samen met de olijfolie in een keukenmachine en blend tot je een smeuïge puree hebt.

10

Doe het gehaktmengsel in de ovenschaal en dek dit af met een laagje bloemkoolpuree.

11

Bak ongeveer 25-30 minuten in de oven tot de bovenkant lichtbruin is (eventueel kan de deze de afsluitend nog een paar minuutjes onder de grill).

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

13 gedachten over “Paleo Shepherd’s pie”

  1. Super lekker. Mijn man is niet echt een Paleo eter. Maar heeft absoluut geen aardappel of pasta gemist. Dus conclusie: dit eten we vaker. Dank je voor dit gerecht.

    Beantwoorden
  2. Heerlijk! Lekker gekruid en veel verschillende smaken. En bovendien is de ‘aardappelpuree’ ook nog lekker smeuïg!

    Beantwoorden
  3. Wat een heerlijk gerecht. En door de bloemkoolpuree lekkerder dan met aardappelpuree. Ook makkelijk om, als je bezoek krijgt, van te voren klaar te maken. Het hoeft dan alleen maar even de oven in.

    Beantwoorden
  4. Fantastisch recept! Zelfs mijn altijd sceptische en zeer kieskeurige zoon bleef herhalen hoe lekker hij het vond. Komt zeker vaker op tafel.

    Beantwoorden
  5. het was heel lekker ook al ga ik er volgende keer verse tomaat bij doen om de scherpe smaak van de tomatenpuree te verzachten!

    Beantwoorden
  6. Heerlijk gegeten!! shepard’s pie is zelfs in de smaak gevallen bij ons gezinslid, die niet paleo wil eten.

    Beantwoorden
  7. Beetje jammer dat je er geen foto bij hebt gezet van hoe het er op je bord uitziet.

    Beantwoorden
  8. Heerlijk, vooral de dag erna, dan is het iets steviger en zijn de smaken goed ingetrokken. Ik vind het voor 4 personen alleen wat aan de krappe kant. Mijn man is een goede eter en dan krijg je er met moeite 3 porties uit. Ik heb het gecombineerd met een salade. Daarnaast heb ik de bloemkoolpuree ook op smaak gebracht met peper en zout. Ga het zeker nog eens maken!

    Beantwoorden
  9. Heerlijk, zelfs mijn kinderen wilde een 2de portie. 1 van 10jaar en 1 van 2jaar. En op dit moment zijn ze niet de makkelijkste eters. Maar diverse paleo gerechten gaan er goed in.

    Beantwoorden
  10. Super lekker! En met een extra bouillonblokje en een goede lepel appelstroop er doorheen is het nog lekkerder. Ook heb ik de bloemkoolpuree extra op smaak gebracht met nootmuskaat en peper en zout.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.