Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

6 comments

Chinese Kipsalade

Chinese Kipsalade
Salades, Snelle Recepten

Chinese Kipsalade

De perfecte salade om als lunch te maken als je bijvoorbeeld wat kip over hebt van de dag daarvoor. Dit is zo’n salade waarvan we weten dat er al veel mensen van genoten hebben. Hij is perfect als lunch maar ook als diner. De dressing die je erbij maakt is echt dé perfecte dressing voor deze overheerlijke oosterse salade.

Macro's (per portie)

Vetten 37% (14 g)
Eiwitten 26% (22 g)
Vezels 13% (11 g)
Koolhydraten 37% (14 g)
340 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Sla
1
krop
Chinese kool
1
stuk(s)
Wortel
1
stuk(s)
Lente-ui
3
stuk(s)
Radijs
0.25
kop
Verse munt
2
el
Verse koriander
1
el
Kipfilet
2
stuk(s)
Voor de dressing
Rijst azijn
2
el
Coconut aminos
3
el
Sesamolie
2
el
Limoen
0.5
stuk(s)
Chilivlokken
1
naar smaak
Verse gember
1
tl
Honing
1
tl
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 15

1

Snijd de sla en Chinese kool fijn en rasp de wortel. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en de radijsjes in plakjes. Hak de koriander en de munt fijn.

2

Breng water aan de kook en kook hierin de kipfilet tot deze gaar is (ongeveer 15 minuten).

3

Haal uit de pan, laat afkoelen en snijd daarna in smalle reepjes.

4

Maak de salade door de sla te mengen met de Chinese kool, wortel, lente-ui, radijsjes, munt en koriander.

5

Verdeel over 4 borden samen met de kip.

6

Maak de dressing door alle ingrediënten samen te voegen en op te kloppen in een klein kommetje. Proef of je de dressing goed vindt en breng eventueel op smaak met wat peper en zout.

7

Besprenkel de salade met de dressing en serveer.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

6 gedachten over “Chinese Kipsalade”

  1. Waarom chinese kool raspen? Fijn snijden kan toch ook?
    Raspen lijkt me zo onhandig

    Beantwoorden
  2. Chinese kool raspen lijkt me niet te doen. Dat ben ik met frouwina eens.

    Beantwoorden
  3. Moet de kipfilet gebakken worden, of gebruik je gerookte kipfilet.

    Beantwoorden
    • Hi Petra,

      De bereiding mistte, nu kan je het zien :).

      Groetjes, Myra team Paleo

      Beantwoorden
    • Je hebt gelijk!

      Nu staat hij erbij.

      Groetjes, Myra Team Paleo

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.