Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Feestelijke Cranberry-Sinaasappel Broodjes Dit cranberry-sinaasappel broodje is ideaal als feestelijk ontbijt

Dit cranberry-sinaasappel broodje is ideaal als feestelijk ontbijt tijdens kerst, maar eigenlijk ook gewoon alle dagen heel geschikt.

De sinaasappel en cranberry combineren echt perfect in deze broodjes. Uiteraard kun je de cranberry’s ook vervangen door rozijnen als je die lekkerder vindt.
Maak deze broodjes voor bij ontbijt. brunch of lunch. Maar ook erg lekker als tussendoortje!

Cranberry sinaasappelbrood

Dit cranberry-sinaasappel broodje is ideaal als feestelijk ontbijt tijdens kerst, maar eigenlijk ook gewoon alle dagen heel geschikt.

  • 170 gr Amandelmeel
  • 3 el Kokosmeel
  • 2 el Gebroken lijnzaad
  • 2 el Chia zaadjes
  • 0,5 tl Keltisch zeezout
  • 1,5 tl Wijnsteenbakpoeder
  • 6 Eieren
  • 4 el Kokosolie (gesmolten)
  • 3 el Honing
  • 1 Sinaasappel, sap rasp
  • handje Gedroogde cranberries
  1. Verwarm de oven voor op 170ºC en bekleed een twee mini brood/cakeblikjes (van 15 cm) met bakpapier

  2. Meng amandelmeel, kokosmeel, lijnzaad, chia zaadjes, zout en bakpoeder in een grote beslagkom.

  3. Voeg daarna eieren, kokosolie, honing, sinaasappelsap en sinaasappelrasp toe.

  4. Mix met een handmixer tot een egaal beslag.

  5. Stort het beslag in de bakvormen en strooi de cranberries eroverheen. Werk deze vervolgens met een lepel voorzichtig door het beslag (dit voorkomt dat alle besjes naar de onderkant zakken tijdens het bakken).

  6. Bak in ongeveer 25-30 min goudbruin, of tot er een houten prikker schoon uit komt.

  7. Laat helemaal afkoelen, snij in plakjes en serveer.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Meer Artikelen

10 reacties Plaats reactie

  1. Heel erg lekker, alleen jammer door het warme weer in NZ stond ervrij gauw de schimmel op.
    Kan je ze in plakken snijden en dan apart in gladwrap doen en dan in de freezer bewaren, of kan je het beter in de koelkast doen.

    bedankt Mattie

    Beantwoorden
    • Ik heb het broodje nu 2x gemaakt. Omdat ik geen cranberries in huis had heb ik het de eerste keer met rozijnen gebakken en de tweede keer met kleingesneden gedroogde abrikoos. Erg lekker!
      Ik heb ook de kokosolie voor de helft vervangen met roomboter.

      Beide keren heb ik het broodje gedeeltelijk ingevroren, is goed mogelijk. De smaak blijft goed bewaard.

      groetjes Eveline.

      Beantwoorden
  2. Ik heb deze pas eens gemaakt.
    Heerlijk bij de thee.

    Ook de niet-Paleo eters vonden hem heerlijk.

    Ik ben nu een tijdje bezig met Paleo, nog niet 100% maar eerder 70-30.
    ik ben 50 jaar.
    Ben al wat afgevallen en ik merk dat ik zowaar weinig last meer heb van mijn prikkelbare darm.
    Als ik eens echt zondig dan merk ik dat ook direct.
    Langzaam stap ik steeds meer over.
    Ik eet al vrijwel geen brood etc meer, heeelll af en toe nog.
    Mis het niet echt.

    De Lunch vind ik nog het lastigst maar het gaat steeds beter dankzij de recepten hier.

    groetjes Herman

    Beantwoorden
  3. Pas gestart met Paleo. Dit naar aanleiding van de gluten-lactose en suiker-intolerantie van de oudste dochter.
    Ik bakte reeds glutenvrij brood voor haar maar wat ben ik blij met dit super lekker recept. Ook de schoonzoon vond het lekker en dat wil al wat zeggen.
    Ben enorm gemotiveerd om de Paleo eetwijze te volgen

    Beantwoorden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest