Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Pompoensoep met courgette

Pompoensoep met courgette
Soepen

Pompoensoep met courgette

Macro's (per portie)

Vetten 42% (8 g)
Eiwitten 9% (4 g)
Vezels 7% (3 g)
Koolhydraten 42% (8 g)
170 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Pompoen
700
g
Baharat
2
tl
Olijfolie
2
el
Zout
1
naar smaak
Rode ui
1
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Gedroogde tijm
1
tl
Gedroogde oregano
1
tl
Rode peper
1
stuk(s)
Tomaten
1
stuk(s)
Gele courgette
1
stuk(s)
Groentebouillon
1.5
l

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 55

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Maak de pompoen schoon (de schil kun je er gewoon laten zitten) en snij in blokjes, verdeel deze over de bakplaat. Verdeel over de blokjes baharat, olijfolie en een flinke snuf zout en hussel door elkaar. Bak de pompoen 30-40 minuten in de voorverwarmde oven, tot de pompoen gaar is.

3

Verhit een pan met dikke bodem met een scheutje olijfolie.

4

Snipper de ui en knoflook en bak tot deze glazig ziet. Voeg tijm, oregano en rode peper toe en laat even mee bakken.

5

Snijd de tomaat en courgette in stukken en voeg toe aan de pan. Bak enkele minuten mee.

6

Voeg pompoenstukjes, water en blokjes bouillon toe en breng aan de kook. Zodra de soep kookt zet je het vuur laag en laat je deze ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.

7

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.