Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

No comments

Gevulde courgette met tonijn

Gevulde courgette met tonijn
Visgerechten

Gevulde courgette met tonijn

Macro's (per portie)

Vetten 44% (12 g)
Eiwitten 39% (24 g)
Vezels 5% (3 g)
Koolhydraten 44% (12 g)
247 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Courgette
1
stuk(s)
Ui
1
stuk(s)
Knoflook
1
teentje(s)
Ras el Han­out
1
tl
Olijfolie
1
el
Tomatenpuree
1
el
Tonijn
185
g
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 30

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Snij de courgette in de lengte doormidden en gebruik een lepel om het vruchtvlees eruit te scheppen. (bewaar het vruchtvlees)

3

Leg beide helften in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en royaal met zout en peper. Bak ze 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

4

Snipper de ui en snij de knoflook fijn. Snij het vruchtvlees van de courgette fijn.

5

Verwarm olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook en ui aan tot de ui glazig ziet. Voeg het vruchtvlees van de courgette toe en bak 2 minuten mee.

6

Voeg ras el hanout, tomatenpuree en een snuf zout toe en bak enkele minuten mee. Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan het mengsel, roer goed door.

7

Haal de courgettes uit de oven en vul met het tonijnmengsel. Bak de courgettes nog eens 10 minuten in het midden van de oven.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.