
Thaise Wortelsalade met sesamzaadjes
Deze frisse en knapperige Thaise wortelsalade met linten van wortel, verse koriander en een pittige dressing op basis van kokosaminos is het perfecte bijgerecht voor warme dagen.
Licht, voedzaam en volledig paleo-vriendelijk: ideaal als frisse aanvulling bij gegrild vlees of als kleurrijke lunch op zichzelf.
Ingrediënten
PORTIES
2-4
Benodigdheden
Wortels in linten gesneden
400 g
Rode paprika, dun gesneden
1 stuk
Lente-uitjes in ringetjes
1 stuk
Verse koriander fijngehakt
1 handje
Geroosterde sesamzaadjes
1 el
Gehakte amandelen of cashewnoten (optioneel)
1 el
Voor de dressing:
Limoensap (versgeperst)
2 el
Kokosaminos
1 el
Sesamolie (geroosterd)
1 tl
Olijfolie
1 el
Verse gember, fijn geraspt
1/2 tl
Knoflook, geperst
1 teentje
Rood pepertje, fijngehakt
1/2 stuk
Bereidingswijze
1
Doe de in linten gesneden wortel in een grote kom
2
Voeg de paprika, lente-ui en de koriander toe.
3
Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kommetje. Klop goed door elkaar.
4
Giet de dressing over de wortelsalade. Meng alles goed zodat de smaken intrekken.
5
Strooi sesamzaadjes en eventueel gehakte noten over de salade net voor het serveren.
6
Serveer koel of op kamertemperatuur. Heerlijk als bijgerecht bij kip, vis of als lichte lunch.