Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

No comments

Teriyaki aubergine met bloemkoolrijst

Aubergine teriyaki style! Probeer deze Japanse vegetarische variant eens! Itadakimasu (Japans voor ‘smakelijk eten’) 😉

Teriyaki aubergine met bloemkoolrijst

Teriyaki aubergine met bloemkoolrijst

Macro's (per portie)

Vetten 24% (15 g)
Eiwitten 5% (7 g)
Vezels 8% (11 g)
Koolhydraten 24% (15 g)
561 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Teriyaki aubergine
Coconut aminos
50
el
Aubergine
1.5
stuk(s)
Verse gember
1
cm
Zwarte peper
1
snufje
Overige
Olijfolie
2
el
Bloemkool
400
g
Limoen
0.5
stuk(s)
Peterselie
10
g
Keltisch zeezout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Easy

Voorbereidingstijd 40

Kooktijd 20

1

Snijd de steelaanzet van de aubergine en vervolgens in lange plakken van ongeveer 0,5-1 cm dikte.

2

Rasp de gember, meng dit met de coconut aminos in een grote lage schaal, voeg de peper toe en roer goed door. Leg hier de aubergine plakken in en laat minimaal 30 minuten marineren. Keer halverwege om.

3

Verhit een grillpan op hoog vuur en grill hierin de aubergines aan beide zijdes. Kwast ze regelmatig in met de marinade.

4

Verhit een koekenpan met de olijfolie. Bak hierin de bloemkoolrijst gaar. Breng op smaak met een snuf zout en peper.

5

Serveer de bloemkoolrijst met de aubergines, bestrooi met de peterselie en leg er de limoen bij.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.