Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

22 comments

Spinazietaart

Spinazietaart
Broodvervangers, Ovengerecht, Taarten & Cakes, High Tea

Spinazietaart

Deze ultra groene taart zorgt zeker voor een verrassing op tafel; een echte eye-catcher! Een heerlijke spinazietaart als avondeten, daar zeggen wij geen nee tegen. Eventuele restjes neem je de volgende dag mee als een heerlijke (aanvulling op je) lunch.

Macro's (per portie)

Vetten 68% (30 g)
Eiwitten 17% (17 g)
Vezels 6% (6 g)
Koolhydraten 68% (30 g)
397 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 8

Taart 1

Voor de bodem
Amandelmeel
175
g
Kokosmeel
25
g
Kokosolie
1
tl
Ei
1
stuk(s)
Keltisch zeezout
1
snufje
Voor de vulling
Spinazie
350
g
Ei
4
stuk(s)
Amandelmeel
120
g
Kokosmeel
40
g
Keltisch zeezout
1
snufje
Spekblokjes
100
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 40

1

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2

Meng in een kom amandelmeel, kokosmeel, kokosolie, 1 ei en een snufje zout en kneed tot deeg.

3

Vet de taartvorm in met wat kokosolie en bekleed de bodem en de randen.

4

Verhit een pan op het vuur met een laagje water en laat hierin de spinazie slinken.

5

Giet de spinazie af en pers het vocht er zoveel mogelijk uit.

6

Splits de eieren, doe de spinazie samen met het eigeel en zeezout in de blender of keukenmachine en mix. Doe als laatste amandelmeel en kokosmeel erbij en mix nogmaals.

7

Klop de eiwitten stijf en vouw deze door het spinazie beslag heen.

8

Spatel het spinaziebeslag in de taartvorm en zet in de oven voor 40 minuten.

9

Je kunt de spinazietaart eventueel serveren met wat gebakken spek-of hamblokjes voor een hartige bite.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

22 gedachten over “Spinazietaart”

  1. Hallo Willemijn,

    Hoe groot is de springvorm die je voor deze hoeveelheid deeg gebruikt?
    En is de taart gebakken op hete-lucht-stand of gewone stand?
    En bak je hem dan onderin de oven of halverwege?
    Alvast bedankt voor de info..

    Beantwoorden
  2. Het ziet er zeer smakelijk uit en ik zal ze ook maken. Mijn vraag: 350 g spinazie, is dat niet erg weinig voor 8 personen. Wij zijn op het ogenblik met 7 en ik gebruik minsten 1.5 kg spinazie als groente.
    In ieder geval bedankt voor dit smakelijk recept

    Beantwoorden
  3. Ziet er idd lekker uit, maar Het recept klopt niet, je gebruikt twee keer de amandelmeel en kokosmeel… Wat is de verhouding?

    Beantwoorden
    • Sorry, iPad liet de rest van het recept niet zien.. Staat er gewoon bij,, dank voor het recept 🙂

      Beantwoorden
  4. Ja Veronica vond ik dus ook al erg weinig. Ook de doorsnede van de vorm mis ik hier in recept dan heb je vaak al enig idee hoe groot het moet zijn.
    Wij zijn met drie en eten al een kilo spinazie.

    Beantwoorden
  5. Er wordt gesproken over recept voor 8 personen.
    Maar is hier niet bedoeld dat er 8 punten gesneden kunnen worden?
    En om dan er van uit te gaan dat 1 persoon aan 1 punt genoeg zou hebben als maaltijd lijkt me ietwat minimaal.
    Ga recept zeker uitproberen.

    Beantwoorden
  6. Ik zou graag een recept hebben met nog minder amandelmeel.
    Kan een gedeelte vervangen worden door tapiocameel?

    Beantwoorden
  7. Hallo

    Ook ik wil graag weten wat de doorsnede van de springvorm moet zijn.
    En op hoeveel graden moet ie in de oven?
    Alvast dank!

    Beantwoorden
  8. Ik heb de pizzataart afgelopen vrijdag gemaakt. Mijn lieve man heeft het ook geprobeerd. Wij vonden de bodem van kokos- en amandelmeel een beetje droog. Het heeft niet onze voorkeur om deze nogmaals te maken. Jammer want ik vond het een mooi alternatief van vette bladerdeeg. Ik kijk uit naar andere lekkere recepten.
    Groetjes, Nicole

    Beantwoorden
  9. De smaak was heerlijk maar de vulling viel nogal droog uit. Tips om m een beetje vloeibaarder te krijgen? Wellicht wat amandelmelk erdoor?

    Beantwoorden
  10. Vandaag de taart gemaakt. Was wel lekker maar tamelijk droog. De volgende keer maak ik hem met tapiocameel ipv kokosmeel. Had loempiasaus nodig, wat dan weer niet paleo was
    De hamblokjes had ik vervangen door geroosterde pijnboompitjes

    Beantwoorden
  11. Dankje voor het recept,
    Ikzelf reageer fel op amandel (ook op meel en melk) wat kan ik als vervanger gebruiken voor het amandelmeel?

    Beantwoorden
  12. Zelden zo’n slecht deeg gehad veel te kruimelig niks van te maken

    Beantwoorden
  13. Wat een k..recept exact gedaan wat er staat, is niet door te slikken zo droog, kon alles zo prullenbak in sodemieteren(€10,- ingrediënten).

    Beantwoorden
  14. Net de taart gemaakt maar wat een enorm droge hap! Ik kreeg hem bijna niet weg. Ik proef bijna alleen amandelmeel en geen spinazie. Echt zonde want ik wilde morgen de rest opeten en die kan ik nu weggooien 🙁 deze verhoudingen kloppen niet, kunnen jullie het aanpassen?

    Beantwoorden
  15. Veel werk, maar voor n heerlijke taart maar mn mouwen opgestroopt.
    Wat n desillusie!!! Hoop werk, dure ingrediënten en een vreselijke gortdroge smakeloze hap. Niet weg te kauwen. Advies: haal deze uit de recepten…

    Beantwoorden
    • Oh dat is wel heel erg vervelend en jammer van het werk!

      Gr, Simone -Team paleo

      Beantwoorden
  16. Hier ook een vieze droge hap. Niet voor herhaling vatbaar. Jammer dat ik niet eerst de reacties heb gelezen. Leerpuntje voor mezelf, wan t anders had ik hem niet gemaakt. Ook vind ik het jammer dat er totaal geen reactie gegeven wordt door paleo.nl op de vragen en de opmerkingen.

    Beantwoorden
    • Hi Yvonne,

      Jammer dat het recept niet gelukt is!
      Wij doen ons best op zoveel mogelijk reacties te reageren, maar dat is niet altijd even consistent gebeurd helaas.

      Gr, Simone -Team paleo

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.