Goede Koolhydraten / Slechte Koolhydraten

Zijn alle koolhydraten dan per direct slecht? Nee hoor, niet alle koolhydraten zijn evil. Sommige zijn slechter dan anderen.

De kans is aanwezig dat je ooit wel eens over simpele en complexe koolhydraten hebt gehoord, en hoewel dat allemaal wat ingewikkelde materie is komt het erop neer hoe snel de koolhydraten omgezet worden in suiker (glucose).

De koolhydraten die snel om worden gezet in suikers zijn de “simpele koolhydraten” (die je wilt vermijden) en degene die hier langer over doen zijn de “complexe koolhydraten” (deze kun je gematigd eten).

Simpele koolhydraten die sneller omgezet worden in glucose hebben meer invloed op de suikerspiegel. Zodra je suikerspiegel omhoog gaat maak je meer van het hormoon insuline aan wat ervoor zorgt dat je lichaam geen vet kan verbranden (lipolysis). Dat is de hoofdreden dat je zo ver mogelijk weg moet blijven van al die simpele koolhydraatbronnen zoals brood, pasta etc.

Deze voeding is niet veel beter dan direct gewoon een hap suiker opeten.

1 reactie Plaats reactie

  1. Ja dus……? Wat zijn de goede koolhydraten dan? Waar zitten die dan in?
    MVG Harry

Reageren is niet mogelijk.

Pin It on Pinterest