
Pompoen-Pastinaak Soep
Als de dagen korter worden en de lucht frisser aanvoelt, is er niets zo troostend als een dampende kom soep.
Deze pompoen-pastinaak soep met knoflook, gember en een vleugje kokosroom is pure herfst in een kom: romig, zachtzoet en tegelijk pittig en verwarmend. De pastinaak geeft een subtiele aardse toets, terwijl de gember zorgt voor een lichte kick die je helemaal opwarmt.
Perfect als voorgerecht bij een gezellig diner of gewoon als voedzame maaltijd.
Ingrediënten
PORTIES
4
Benodigdheden
Pompoenblokjes
500 g
Pastinaak, geschild in blokjes
300 g
Ui, grof gesneden
1 stuk
Knoflook, geplet
3 teentjes
Verse gember, geschild en fijngehakt
2-3 cm
Kokosolie of olijfolie
2 el
Kippenbouillon ( paleo-proof)
750 ml
Kokosmelk
200 ml
Sap van 1/2 limoen (optioneel)
Peper en zout
Voor de afwerking:
Kokosroom
Koriander of peterselie
Bereidingswijze
1
Verhit de kokosolie in een grote soeppan.
2
Fruit de ui, knoflook en gember 3–4 minuten tot ze geuren.
3
Voeg de blokjes pompoen en pastinaak toe.
4
Bak kort mee zodat ze licht karamelliseren
5
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
6
Laat 20–25 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.
6
Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.
7
Roer de kokosmelk door de soep. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje limoensap.
8
Schep de soep in kommen. Werk af met een swirl kokosroom en verse kruiden.



