Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Pompoen-Pastinaak Soep

Als de dagen korter worden en de lucht frisser aanvoelt, is er niets zo troostend als een dampende kom soep.

Deze pompoen-pastinaak soep met knoflook, gember en een vleugje kokosroom is pure herfst in een kom: romig, zachtzoet en tegelijk pittig en verwarmend. De pastinaak geeft een subtiele aardse toets, terwijl de gember zorgt voor een lichte kick die je helemaal opwarmt.

Perfect als voorgerecht bij een gezellig diner of gewoon als voedzame maaltijd.





Ingrediënten

PORTIES

4

Benodigdheden

Pompoenblokjes

500 g

Pastinaak, geschild in blokjes

300 g

Ui, grof gesneden

1 stuk

Knoflook, geplet

3 teentjes

Verse gember, geschild en fijngehakt

2-3 cm

Kokosolie of olijfolie

2 el

Kippenbouillon ( paleo-proof)

750 ml

Kokosmelk

200 ml

Sap van 1/2 limoen (optioneel)

Peper en zout


Voor de afwerking:

Kokosroom

Koriander of peterselie

Bereidingswijze

1

Verhit de kokosolie in een grote soeppan.

2

Fruit de ui, knoflook en gember 3–4 minuten tot ze geuren.

3

Voeg de blokjes pompoen en pastinaak toe.

4

Bak kort mee zodat ze licht karamelliseren

5

Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

6

Laat 20–25 minuten zachtjes koken tot de groenten zacht zijn.

6

Pureer de soep met een staafmixer of blender tot een gladde, romige massa.

7

Roer de kokosmelk door de soep. Breng op smaak met zout, peper en eventueel een beetje limoensap.

8

Schep de soep in kommen. Werk af met een swirl kokosroom en verse kruiden.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.