Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Paleo Courgettedip

Hier is een heerlijke, lichte en volledig paleo-vriendelijke courgettedip, romig, fris en perfect als gezonde spread of groentedip.

Je kan het perfect serveren met rauwe groenten zoals komkommer, wortel en selder.





Ingrediënten

PORTIES

4

Benodigdheden

Middelgrote courgette, in plakken

2 stuks

Olijfolie

2 el

Knoflook, ongepeld

2 teentjes

Tahini (100% sesampasta)

1 el

Citroensap

1 el

Gemalen komijn

1/2 tl

Gerookt paprikapoeder (optioneel)

1/4 tl

Peper en zout


Voor de afwerking:

Verse peterselie of dille

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 200°C

2

Leg de courgetteplakken en ongepelde knoflook op een bakplaat.

3

Besprenkel met olijfolie, zout en peper.

4

Rooster 20-25 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.

5

Knijp de geroosterde knoflook uit de schil.

6

Doe courgette, knoflook, tahini, citroensap, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine.

7

Mix tot een gladde dip. Voeg indien nodig een beetje extra olijfolie of water toe.

8

Breng op smaak met extra zout, peper en citroensap.

9

Garneer met verse kruiden en serveer met rauwe groenten.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.