
Paleo Courgettedip
Hier is een heerlijke, lichte en volledig paleo-vriendelijke courgettedip, romig, fris en perfect als gezonde spread of groentedip.
Je kan het perfect serveren met rauwe groenten zoals komkommer, wortel en selder.
Ingrediënten
PORTIES
4
Benodigdheden
Middelgrote courgette, in plakken
2 stuks
Olijfolie
2 el
Knoflook, ongepeld
2 teentjes
Tahini (100% sesampasta)
1 el
Citroensap
1 el
Gemalen komijn
1/2 tl
Gerookt paprikapoeder (optioneel)
1/4 tl
Peper en zout
Voor de afwerking:
Verse peterselie of dille
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200°C
2
Leg de courgetteplakken en ongepelde knoflook op een bakplaat.
3
Besprenkel met olijfolie, zout en peper.
4
Rooster 20-25 minuten tot ze zacht en licht goudbruin zijn.
5
Knijp de geroosterde knoflook uit de schil.
6
Doe courgette, knoflook, tahini, citroensap, komijn en paprikapoeder in een keukenmachine.
7
Mix tot een gladde dip. Voeg indien nodig een beetje extra olijfolie of water toe.
8
Breng op smaak met extra zout, peper en citroensap.
9
Garneer met verse kruiden en serveer met rauwe groenten.



