Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Myra

No comments

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en spinazie

Wij hebben een filmpje gemaakt van de bereiding:

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en spinazie
Visgerechten, Ovengerecht

Ovenschotel met zalm, zoete aardappel en spinazie

Het is weer tijd voor een lekker recept! Op en top comfort food dat altijd lekker is. In deze ovenschotel worden gezonde voedingsstoffen perfect gecombineerd. Vis en spinazie smaken samen perfect (en kunnen ook gewoon samen gegeten worden zonder problemen) De zoete aardappel maakt de schotel helemaal af. Schaaf ook eens de zoete aardappel extra dun met een mandoline.

Macro's (per portie)

Vetten 36% (27 g)
Eiwitten 28% (47 g)
Vezels 7% (12 g)
Koolhydraten 36% (27 g)
682 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Zoete aardappel
500
g
Zalmfilet
300
g
Rode ui
1
stuk(s)
Spinazie
300
g
Volvette kokosmelk
150
ml
Ei
1
stuk(s)
Kokosolie
1
el
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 30

1

Maak de zoete aardappel schoon, schil ze en snijd in dunne plakken (max 0,5 cm).

2

Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de zoete aardappel 3 minuten, giet af.

3

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

4

Verhit een wok en bak hierin snel de spinazie gaar. Doe over in een vergiet en knijp er het overtollige vocht uit.

5

Maak de rode ui schoon en snijd in halve dunne ringen.

6

Verhit een koekenpan met 0,5 el kokosolie op middelhoog vuur.

Bak hierin de rode ui glazig.

7

Snijd de zalm in kleine stukken.

8

Doe kokosmelk, ei en een flinke snuf zout en peper in een kom en klop los.

9

Vet een ovenschaal in met de overige olie.

10

Nu gaan we de ovenschotel opbouwen;

Begin met de helft van de zoete aardappel vervolgens de ui, zalm, spinazie en dek af met de resterende zoete aardappel.

11

Giet het kokosmelkmengsel eroverheen.

12

Bak 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Myra

Hallo allemaal! Mijn naam is Myra en ben 24 jaar, vooral door kokende moeder en zus is mijn enthousiasme voor eten en koken aangewakkerd. Vind het vooral super om nieuwe dingen uit te proberen in de keuken. Naast (proberen) creatief in de keuken te zijn, houd ik ook van muziek maken op mijn klarinet en keyboard.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.