
Kabeljauw in Papillot met Citroen en Venkel
Zin in een licht en smaakvol visgerecht dat je keuken heerlijk laat geuren?
Deze kabeljauw in papillot met venkel en citroen is eenvoudig te maken, supergezond én volledig paleo. Door de vis te garen in een pakketje blijven alle sappen, smaken en aroma’s perfect bewaard.
Een fris, elegant gerecht dat zowel doordeweeks als op een speciaal moment helemaal tot zijn recht komt!
Ingrediënten
PORTIES
2
Benodigdheden
Kabeljauwfilets (150-180g)
2 stuk
Venkelknol in dunne plakjes
1 stuk
Kleine rode ui in dunne ringen
1 stuk
Teentje knoflook fijngehakt
1 stuk
Biologische citroen in dunne schijfjes
1 stuk
Takjes verse tijm of dille
2 stuks
Olijfolie
2 el
Peper en zout
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C
2
Snijd 2 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie.
3
Leg op elk stuk een bedje van venkel en rode ui
en de kabeljauwfilet erbovenop. Voeg de knoflook, citroenschijfjes en de kruiden toe.
4
Besprenkel met de olijfolie, peper en zout.
5
Vouw de pakketjes zorgvuldig dicht zodat er geen stoom ontsnapt.
6
Leg de papillotten op de bakplaat en bak ze 18-20 minuten in de oven totdat de kabeljauw mooi gaar en zacht is.
7
Serveer direct in de papillot voor een geurige en feestelijke presentatie.



