
Fried Rice met varkensvlees en bloemkoolrijst
Zin in een snelle, smaakvolle maaltijd boordevol groenten en eiwitten, maar zonder granen?
Deze fried rice volgens de paleomethode is het perfecte alternatief! Gemaakt met bloemkoolrijst, sappig varkensvlees, knapperige groenten en een kruidige kick van chili en kokos aminos. Afgewerkt met verse bosuitjes voor die extra crunch.
Ideaal voor een doordeweekse avond waarop je gezond en lekker wilt eten!
Ingrediënten
PORTIES
2
Benodigdheden
Dungesneden varkensvlees
250g
Kokosolie of avocado-olie
1 el
Bloemkoolrijst
300g
Wortel (fijngesneden)
1 stuk
Eieren (losgeklopt)
2 stuks
Coconut aminos
2 el
Chilisaus
1 el
Knoflook (fijngehakt)
2 teentjes
Bosuitjes (in ringetjes)
2 stuks
Peper en zout
Bereidingswijze
1
Verhit kokosolie in een grote pan of wok. Bak het varkensvlees op hoog vuur rondom goudbruin en gaar. Haal uit de pan en zet apart.
2
Voeg wat extra olie toe indien nodig. Fruit de look kort, voeg wortel toe en bak 2–3 minuten. Voeg de bloemkoolrijst toe en roerbak 4–5 minuten tot het iets zachter is.
3
Duw het mengsel opzij in de pan. Giet de eieren in het lege deel van de pan, roer tot ze beginnen te stollen, en meng dan onder de rest..
4
Voeg het varkensvlees weer toe. Roer coconut aminos en chilisaus erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel een snuf zout.
5
Serveer warm en werk af met verse bosuitjes.