Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

25 comments

Bospaddenstoelen ragout met tapiocabroodjes

Een overheerlijke ragout kun je ook gewoon maken als volwaardig paleo recept

Een echt receptje voor de winter of herfst. Ik zie mezelf hier al van genieten als het buiten koud en guur is en het regent. Een overheerlijk verwarmend gerecht.

Bospaddenstoelen ragout met tapiocabroodjes
Broodvervangers, Ovengerecht

Bospaddenstoelen ragout met tapiocabroodjes

Een overheerlijke ragout kun je ook gewoon maken als volwaardig paleo recept. Een echt receptje voor de winter of herfst. Ik zie mezelf hier al van genieten als het buiten koud en guur is en het regent. Een overheerlijk verwarmend gerecht.

Macro's (per portie)

Vetten 44% (43 g)
Eiwitten 9% (19 g)
Vezels 7% (15 g)
Koolhydraten 44% (43 g)
885 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Voor de broodjes
Tapiocameel
150
g
Kokosmeel
100
g
Zout
1
tl
Olijfolie
125
ml
Water
125
ml
Ei
1
stuk(s)
Voor de ragout
Kippenbouillon
1.5
l
Ui
1
stuk(s)
Knoflook
2
teentje(s)
Ghee
1
el
Bospaddenstoelenmix
300
g
Prei
1
stuk(s)
Keltisch zeezout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak
Tapiocameel
100
g
Arrowrootpoeder
50
g
Kokosmeel
40
g

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 30

Voor de broodjes
1

Zet de oven aan op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe in een mengkom de 150 gr. tapioca, zout en kokosmeel en mix dit door elkaar.

2

Doe er vervolgens de olijfolie en warm water bij en meng het goed door elkaar. Wanneer het een egaal beslag is doe je als laatste het ei erbij en meng het nog een keer goed door.

3

Wanneer het beslag te dun is kun je er een beetje kokosmeel bij doen, wanneer het te dik is kun je er wat water erbij toevoegen.

4

Doe wat tapioca aan je handen en pak wat beslag uit de kom. Rol dit als een bolletje en wanneer je het op de bakplaat legt druk je het een klein beetje in. Schuif in de oven voor ongeveer 30 minuten.

Ragout
1

Zet een pannetje met bouillon op en laat afkoelen. Snipper de ui en knoflook en zet een pan op het vuur met een eetlepel ghee. Fruit hierin de ui en knoflook zachtjes in aan.

2

Snijd de prei en bospaddestoelen en doe dit in de pan. Fruit de prei en paddestoelen hier ook in aan. Doe er peper en zout bij naar smaak.

3

Voeg de rest van de tapioca, kokosmeel en arrowroot in de pan en roer goed door. Blus het lepelgewijs af met de bouillon tot een papje. Je kunt de ragout zo dik of dun maken als je zelf wilt.

4

Verdeel de ragout over vier bakjes en serveer een broodje erbij.

5

Eet smakelijk!

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

25 gedachten over “Bospaddenstoelen ragout met tapiocabroodjes”

  1. Staan de ingrediënten een beetje door elkaar? Arrowroot in de broodjes of in de ragout? en het ei? In de broodjes neem ik aan?

    Beantwoorden
  2. Lekker, ga ik het weekend maken. Misschien vandaag al meteen.

    Beantwoorden
    • Ik heb er 6 van gemaakt, ze zitten in de oven, benieuwd hoe ze smaken!

      Beantwoorden
  3. De ingrediënten lijst correspondeert niet helemaal met de bereiding. Bv voor de broodjes staan er enkel droge ingrediënten en de arrowroot komt niet terug in de bereiding.
    Ik wil t graag gaan maken, zou je er nog even naar kunnen kijken?
    Tnx!

    Beantwoorden
  4. En je hebt t over bakjes, ipv broodjes……
    Nou heb ik laatst een ander paleo ragout recept gezien waar bakjes werden gemaakt ipv broodjes…….
    Beetje apart.

    Beantwoorden
  5. Excuus. Nog niet helemaal wakker.
    Ik begrijp nu pas welk bakje…..
    Blond.

    Beantwoorden
  6. Waar moet nu de arrowroot bij? Het staat als ingrediënt voor de broodjes. Help!

    Beantwoorden
    • Klopt, viel me ook op. En het ei hoort juist weer bij de broodjes volgens mij ipv bij de ragout.

      Beantwoorden
    • De arrowroot moet in de ragout, dat is een verdikkingsmiddel!

      Beantwoorden
    • Arrowroot is een bindmiddel, dus ik denk bij de ragout om het dikker te maken.

      Beantwoorden
  7. het recept voor de broodjes is niet compleet? hoeveel water en hoeveel olie op het droge gewicht?

    Beantwoorden
  8. Hoe krijg ik een deeg zonder vocht voor de broodjes?

    Beantwoorden
  9. Hoi
    De ingrediëntenlijst komt niet overeen met de bereidingswijze.
    Hoeveel kokosmeel gaat er in het beslag voor de broodjes? 100 of 40 gram?

    Beantwoorden
  10. Die kippenbouillon, bedoel je daar bouillon van blokjes mee(bevat dan E621 of gistextract, toch?) of uit een potje. Of maak je die zelf van echte (niet-plof)kip?

    Beantwoorden
  11. Super lekkere Paleo (Kaiser) broodjes! Ingredienten zoal aangegeven,
    hete luchtoven op 190 C en 40 minuten gebakken, krokant van buiten en zacht van binnen…….hmmm

    Beantwoorden
  12. Heb de broodjes gemaakt. Maar die zijn niet te eten met zoveel olijfolie. Had al m’n twijfels. Marja je weet maar nooit hoe iets uitpakt. Maar dit worden letterlijk oliebollen

    Beantwoorden
  13. Tapiocameel bestaat voor 85 % uit koolhydraten. Lijkt me niet Paleo toch?

    Beantwoorden
    • Hi Heleen,

      Tapioca is zeker wel paleo, dat staat los van de koolhydraten.
      Tapiocameel bewast niet super veel voedingsstoffen en zou daarom nooit je hele maaltijd moeten beslaan, maar over het algemeen wordt het zo ook niet gebruikt.

      Gr, Simone -Team paleo

      Beantwoorden
    • Hi Annelies! Geeft niet. Dan weet je dat jij het in ieder geval niet lekker vindt 🙂

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.