Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Salade met Gegrilde Groenten en Avocado

Salade met Gegrilde Groenten en Avocado – Een Frisse Paleo Lunch

 Misschien is het je niet ontgaan, maar ik ben fan van avocado’s! Het is zo’n makkelijke manier om je lichaam gezond en gevoed te houden. Zoals in deze lekkere salade.

Ik heb het snel koud van salades dus als ik een salade maak in de winter of op andere momenten dat het niet hartje zomer is in Nederland, dan zorg ik altijd dat er iets verwarmends inzit. Zoals gegrilde groente, maar het kan ook verwarmende kruiden zijn zoals kurkuma, kaneel, chilipeper of gember.

Deze salade is de perfecte combinatie van geroosterde zoetheid, frisse bladgroenten en romige avocado, wat zorgt voor een smaakvolle en voedzame maaltijd. Ideaal voor de lunch, maar ook prima te doen als ontbijt of diner.

Deze salade maakt gebruik van seizoensgroenten die rijk zijn aan antioxidanten, vitaminen en mineralen.

Bladgroenten staan bekend om hun helende nutriënten zoals foliumzuur maar ook ijzer, calcium, kalium en magnesium. Stuk voor stuk powerhouses voor het lichaam om optimaal te blijven functioneren. Eigenlijk zou je elke dag min een handje bladgroente willen binnenkrijgen.

Het ondersteunt een gezonde spijsvertering, helpt bij het onderhouden van een gezond cholesterolgehalte en draagt bij aan een sterk immuunsysteem.

 Onze Salade met Gegrilde Groenten en Avocado is een heerlijk verfrissende keuze voor een snelle en gezonde lunch. Het is eenvoudig te bereiden, aanpasbaar aan wat je in huis hebt, en boordevol voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft.


Voorbereidingstijd
: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Porties: 4

Ingrediënten:

  • 1 courgette, in plakjes
  • 1 rode paprika, in plakjes
  • 1 aubergine, in plakjes
  • 2 rijpe avocado’s, in plakjes
  • 150 g Gemengde bladgroenten (bijv. spinazie, rucola)
  • 1 teentje knoflook

Voor de dressing:

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el balsamico olie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding:

  1. Snijd de groenten in plakken of repen.
  2. Maak in een bakje een mengsel van olijfolie en een uitgeperste knoflookteen. Bestrijk licht met het olijfoliemengsel en grill ze tot ze zachte grillstrepen hebben. Laat afkoelen.
  3. Leg een bedje van gemengde bladgroenten op de borden. Verdeel de gegrilde groenten en plakjes avocado over de bladgroenten.
  4. Dressing maken: Klop in een kleine kom de ingrediënten samen tot een dressing. Drizzle over de salade.
  5. Serveer de salade direct, eventueel met extra peper of zout naar smaak. Of maak van tevoren de salade en bewaar de dressing apart in een bakje tot net voor het opeten van de salade.

 

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.