Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Gastblogger

12 comments

Paleo sinaasappel pudding

Paleo sinaasappel pudding
Zoete snacks, High Tea, Ijs & Toetjes, Kerst

Paleo sinaasappel pudding

Een heerlijk frisse en romige paleo pudding. Perfect als afsluiter van dat fijne etentje. Uiteraard kun je ook tijdens het ontbijt of lunch genieten van deze pudding. Kies jouw eigen favoriete moment! 1 Ding is zeker; iedereen zal er van smullen.

Macro's (per portie)

Vetten 39% (14 g)
Eiwitten 13% (11 g)
Vezels 4% (3 g)
Koolhydraten 39% (14 g)
326 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 4

Vanillestokje
1
stuk(s)
Amandelmelk
400
ml
Sinaasappelsap
300
ml
Kokosolie
2
el
Eidooiers
5
stuk(s)
Kokosbloesemsuiker
100
g
Gelatinepoeder
4
el
Sinaasappel
1
stuk(s)

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 120

1

Schraap het merg uit het vanillestokje en doe dit in een steelpan met de amandelmelk, sinaasappelsap en kokosolie.

2

Breng op een laag pitje aan de kook en draai daarna het vuur uit.

3

Hang een hittebestendige kom boven de steelpan en klop hierin de eidooiers samen met de kokosbloesemsuiker tot deze luchtig is en lichtjes schuimt.

4

Voeg een flinke scheut van de amandelmelk toe aan de eieren en roer door elkaar.

5

Giet vervolgens het eimengsel bij de amandelmelk en roer met een garde tot alles volledig opgenomen is.

6

Voeg de gelatinepoeder toe aan de pan en warm nog even op. Roer wederom met een garde en zorg ervoor dat je geen klontjes meer hebt.

7

Haal van het vuur en giet in één grote, of meerdere kleine, puddingvormen en laat een paar uur opstijven in de koelkast.

8

Als je de pudding wil storten, maak dan eerst de rand los met een mesje.

9

Serveer en garneer met sinaasappelpartjes.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

WRITTEN BY

Gastblogger

Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

12 gedachten over “Paleo sinaasappel pudding”

  1. Is gelatinepoeder oke? Ik heb wel eens gelezen van niet….
    Is arrow root geen betere ‘oplossing’t??

    Beantwoorden
    • Echte pure gelatinepoeder is gezond, niet die uit de
      supermarkt zeg maar. Arrowroot kan ook!

      Beantwoorden
      • hoi, waar koop ik arrowroot? of waar koop ik de echte gelatinepoeder?

        Beantwoorden
  2. In heel veel recepten wordt amandelmelk en amandelmeel gebruikt maar ik kan niets eten/drinken waar amandel in zit. Kan de amandelmelk en amandelmeel vervangen worden door iets anders?

    Beantwoorden
    • Sorry Carola, maar dit kan ik niet zo zeggen. Het kan iig niet 1 op 1 vervangen worden..in het geval van melk natuurlijk wel, dan gebruik je gewoon kokosmelk.

      Beantwoorden
  3. Hoi,
    Ik wil dit vandaag klaarmaken. Ik heb arrowroot. Gebruik ik daarvan ook 4 el?

    Beantwoorden
  4. Kan ik de amandelmelk ook vervangen voor de Alpro Soja met amandelsmaak?

    Beantwoorden
    • Hi Richard,
      Je kunt elke plantaardige melk gebruiken die jij het lekkerst vind.
      Gr, Simone -Team Foodie

      Beantwoorden
  5. Ik vind de kokosbloesem suiker de kleur en frisse smaak nogal beïnvloeden. Kan ik die hierbij vevangen door bv honing?

    Beantwoorden
    • Hoi An,

      Qua zoetheid zou het zeker moeten kunnen. Wij hebben het niet geprobeerd, ik durf niet te zeggen of het iets aan de stevigheid verandert.

      Groetjes Myra Team Paleo

      Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.