
Paleo Bloemkoolpuree
Zacht, romig en heerlijk veelzijdig.
Deze paleo bloemkoolpuree is het perfecte bijgerecht voor elke maaltijd. Met kokosmelk en ghee krijgt het een fluweelzachte textuur en een rijke smaak, zonder aardappelen of zuivel.
Ideaal bij stoofpotjes, gegrild vlees of groentegerechten.
Ingrediënten
PORTIES
Benodigdheden
Bloemkool, in roosjes
1 stuk
Ghee of kokosolie
2 el
Knoflook, gepeld
2 teentjes
Kokosmelk (volvet, zonder toevoegingen)
50 ml
Peper en zout
Verse peterselie of bieslook als garnering
Bereidingswijze
1
Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook.
2
Voeg de bloemkoolroosjes en de knoflook toe.
3
Kook 10-12 minuten tot de bloemkool zacht is.
4
Giet de bloemkool goed af en laat een paar minuten uitdampen om overtollig vocht kwijt te raken.
5
Doe de bloemkool, knoflook, ghee en kokosmelk in een keukenmachine of gebruik een staafmixer. Mix tot een gladde, romige puree.
6
Breng op smaak met peper en zout.
7
Schep in een schaal en garneer met verse kruiden.
8
Serveer warm als bijgerecht bij vlees, stoofpotjes of groenten.



