
Paleo Moussaka met Zoete Aardappel
Op zoek naar een hartverwarmend comfortgerecht dat helemaal paleo is?
Deze Griekse moussaka met zoete aardappel brengt de zonnige smaken van de Middellandse Zee naar je bord, maar dan in een voedzame, graan- en zuivelvrije versie.
Romige lagen groenten, gekruid gehakt en een fluweelzachte topping zorgen voor pure verwennerij. Ideaal voor een gezellige avond of om restjes van te genieten!
Ingrediënten
PORTIES
2
Benodigdheden
Zoete aardappel in dunne schijfjes
1 stuk
Aubergine in dunne plakjes
1 stuk
Rundergehakt
250 g
Kleine ui
1 stuk
Teentje knoflook geperst
1 stuk
Tomatenblokjes
200 ml
Tomatenpuree
1 el
Kaneel
1 tl
Gedroogde oregano
1/2 tl
Komijn
1/2 tl
Olijfolie
Peper en zout
Voor de Bechamelsaus:
Kokosmelk(volle)
150 ml
Eieren
2 stuks
Tapiocameel of arrowroot
1 el
Nootmuskaat
1 snufje
Peper en zout
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 180°C
2
Gril of bak de plakjes zoete aardappel en aubergine kort in olijfolie tot ze zacht beginnen te worden. Zet opzij.
3
Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bal rul. Voeg daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe. Laat 10-15 min sudderen.
4
Klop de eieren los met de kokosmelk, tapiocameel, nootmuskaat, zout en peper. Verwarm kort al roerend tot de saus licht indikt. Niet laten koken.
5
Ovenschaal opbouwen:
in een klein ovenschaal:
– laagje zoete aardappel
– laag gehaktmengsel
– laag aubergine
herhaal indien nodig
6
Giet de paleo-bechamelsaus eroverheen en zet 30-35 min in de oven tot goudbruin en stevig.