X
    Categories: Foodie

What’s up met de Paleo Shake?

Hot or Not?

Ik krijg hem regelmatig binnen in mijn mailbox en gisteren verscheen die ook weer op Facebook 1.

De vraag over de Paleo Shake, en wat klanten hiermee moeten?

Geen probleem. Ik ben happy om deze vraag te beantwoorden… 🙂

Wat je met een Paleo Shake moet?

Het liefste helemaal NIKS.

In mijn laatste #VMRV had ik het nog over supplementen en Paleo. En ook in een aantal andere artikelen geef ik mijn mening over eiwitpoeder en de plaats binnen een Paleo lifestyle.

Ik zeg het nog maar een keer… Je hebt (bijna) geen supplementen nodig als je een Paleo lifestyle volgt. Hoogstens wat Vitamine D in de winter.

Mijn Paleo Shake heb ik in eerste instantie voor mezelf ontwikkeld.

Het is een kopie van de Primal Fuel shake van Mark Sisson 2. Deze heb ik een keer besteld uit Amerika voor 39,95 dollar voor 15 shakes. Op zich prima, maar hier kwamen ook nog eens 20 dollar invoerrechten bovenop.

Ik ben gek op Mark en zijn movement (daarom ben ik ook naar PrimalCon 2014 geweest), maar de hoge verzendkosten + invoerrechten + het lange wachten heeft me doen besluiten om zelf een eiwitpreparaat af te mengen.

Dit werd

de Paleo Shake

Misschien is de naam wat ongelukkig gekozen, want Ă©cht Paleo is het natuurlijk niet, maar ik maak er een hoop mensen blij mee.

De Paleo Shake is te gebruiken als:

  • tussendoortje (hij stilt de honger enorm goed)
  • ochtendshake
  • als toevoeging in een smoothie voor extra eiwit

Voor mij werkt deze eiwit een stuk beter als een gewone whey isolaat.

Zelf gebruik ik hem 3x per week voor het sporten. Ik heb al diverse soorten ontbijt geprobeerd. Eieren zijn te zwaar op de maag voor me, een juice of smoothie daar krijg ik het zuur van tijdens het sporten.

De Paleo Shake werkt goed voor mij. Gekoeld zuiver water, 2 schepjes Paleo Shake, een schep Vitamineral Green en wat lijnzaad.

Klaar om te gaan!

Eerst kochten we heel kleinschalig in bij eiwitpoeder.nl. Toen konden we de Paleo Shake leveren voor €34,90 per pot.

Naarmate we meer klanten kregen voor deze shake konden we groter inkopen, wat betekend dat de prijs voor de grondstoffen lager uit kwamen, en dit voordeel hebben we doorgevoerd naar jou als klant door de prijs naar €29,90 te brengen.

Voor grootverbruikers (of tactisch goede inkopers) hebben we zojuist een actieaanbieding toegevoegd voor 3x Paleo Shake. Daar was veel vraag naar dus hebben we geregeld.

Even een vraag… Ik sta op het punt om de Paleo Shake wellicht aan te passen, en de whey isolaat (zuivel) te vervangen door ei-eiwit en rundereiwit zoals ik in deze Paleo Pro eiwit  3heb gezien.

Is dat een goede ontwikkeling volgens jou? Of zeg je sowieso BOEH! tegen shakes? Laat het ons weten.

Ik wil het gebruik van shakes ook absoluut niet promoten, maar zie in de praktijk gewoon veel mensen worstelen met voeding / tussendoortjes en ik merk dat men graag wil teruggrijpen naar iets “makkelijks”.

Is de Paleo Shake hot or not?

Serieus, jouw mening telt echt voor mij, en wij zullen aanpassingen doen aan de hand van de reacties op dit artikel.

Media / Wetenschappelijke studies:

  1. https://www.facebook.com/paleo.nl/posts/303476693163693
  2. http://www.primalblueprint.com/product/Primal_Fuel/Supplements
  3. http://paleoproproducts.com/product/paleo-protein-powder-2/
Danielle:

View Comments (66)

  • Ik ben groot fan van je boeken. De recepten zijn heerlijk en je positieve energie is top. Maar de shakes vindt ik jammer genoeg niet lekker. Ze zijn enorm zoet. Dit zal vast een kwestie van smaak zijn en misschien dat ik er even aan moet wennen. Ik zou ze iig een stuk minder zoet maken

    • Dank je voor je feedback! :-)

  • Ik zeg inderdaad sowieso BOEH! tegen shakes en helemaal in dit geval. Wat is er nog 'natuurlijk' aan whey proteine isolaat instant, kokosnoten melkpoeder, natuurlijke smaakstof, sucrose, maltodextrine? Bovendien kun je ook een eitje eten en vis. Nee Mitch, waardeloos om dat te komen promoten.

    • Prima, ik respecteer je mening. Bedankt hiervoor.

      Maar zoals je ziet (hieronder) zijn er mensen zoals Richard die andere shakes gebruiken. Ik bied een alternatief.

      Ik eet ook iever een eitje en vis ipv. een shake (behalve voor het sporten dus). :-)

      • Moet je niet nuchter kunnen sporten om vet te verliezen? Anders ben je toch een suikerverbrander? En de holbewoners moesten toch eerst op stap op zoek naar voedsel voor ze konden "ontbijten"?

  • Ik gebruik zelf de shakes van Herbalife omdat daar alle benodigde voedingsstoffen inzitten, kun je me zeggen welke stoffen er buiten de eiwitten nog meer in je shake zitten???

    Gr Richard

  • Stephanie says:

    Zoals ie is, is ie heerlijk!!

    • Dank voor je reactie Stephanie!

  • Heines Hilde says:

    Ik walg van chakes, dus ga ik deze ook niet uitproberen. Ik sport heel veel en eet een half uurtje voor het sporten een banaan. Sorry, ik kan je geen andere feedback geven. Shakes krijg ik gewoon niet doorgeslikt. Ik lust ook geen melk en alles wat op melk lijkt zorgt voor het dicht gaan van mijn keel.

    • Geen enkel probleem.

  • Steffie Heijnen says:

    Hallo Mitch,

    Ik zeg ook BOEH tegen shakes. Alles wat je nodig hebt is uit voeding te halen en deze shakes voegen niets toe. Ik heb net een discussie over eiwitshakes gehad met mijn cadeauzoon. Ik ben blij dat hij nu in ziet dat je het beter uit voeding kunt halen en dat shakes niet de oplossing is.

    Iedereen moet het natuurlijk voor zich zelf weten en als degene zich er prettig bij voelt vooral blijven drinken. Maar ik raak geen shakes aan.

    Succes met je onderzoek en hopelijk kom je er aan uit.

    • Thanks Steffie!

  • Ik denk dat de shakes met ei-eiwit en rundereiwit meer "des paleo" zijn (zuivelvrij). Het is natuurlijk niet zo goed als gewoon vers eten, maar voor bijvoorbeeld het sporten een goed alternatief. Ik ben het overigens met Lisette eens dat deze best wat minder zoet mogen...

    • OkĂ©, plus 1 dus voor ei-eiwit en rundereiwit. Minder zoet ook genoteerd.

  • Pascalle Greeve says:

    Hi Mitch,

    Ik gebruik de vegetarische variant van Sun Warrior, idd omdat Whey afkomstig is van zuivel. Ik ben sinds kort de proteine shakes gaan gebruiken voor herstel spieren na krachttraining, maar ook omdat ik niet altijd voldoende eiwitten uit mn voeding haal. ik neem dus af en toe lekker een shake tussendoor en puur als aanvulling en niet als vervanging. Ik ben wel van mening dat het een beetje gek is, dat je een eiwitten shake van Whey een 'Paleo shake' noemt.. ;-)
    Succes!

    • Thanks! Sunwarrior bron van eiwit is rijst.. Ook niet helemaal Paleo. :-)

  • Grappig! Ik ben net aan het werken aan een review van deze shakes voor op mijn eigen site :)

    Kort samengevat mijn ervaringen:
    - zeer geschikt als snel ontbijt/tussendoortje
    - vanille aan de zoete kant (voor mij geen probleem maar kan me voorstellen dat hij voor velen te zoet is)
    - chocola is voor mij 'the bomb!' Heerlijk! Zeker in combi met kokosmelk
    - jammer dat er bij beiden snel klontjes ontstaan als je hem probeert klaar te maken zonder blender o.i.d.
    - ik mix deze poeder vaak met bijvoorbeeld fruit. Misschien een idee om een 'smaakloze' variant op de markt te zetten?

    Hopelijk heb je er wat aan!

    • Dank Ester, je puntjes worden meegenomen!

  • Jordan Evers says:

    Ik vind een shake wel handig omdat ik vaak geen zin heb om te eten, maar wel altijd iets wil drinken. Maar als ik hoor dat er sucrose en maltodextrine in die shake zit, dan zou ik hem sowieso nooit kopen omdat suiker zo ontzettend slecht is. Dat heeft dus niets met paleo te maken. Vroeger was er ook geen suiker, ja, honing, eens in het jaar, en fruit alleen in de zomer; maar dus geen sucrose en maltodextrine.
    Een shake zonder suiker zou ik dus wel tof vinden. En overigens ook zonder andere kunstmatige dingen, zo die er inzitten.

    • Ik heb wel eens eerder de functie van deze twee ingrediĂ«nten uitgelegd ergens anders, dus dat kopieer ik even:

      Deze ingrediënten hebben een functie welke ik hieronder zal uitleggen. Ik / en velen met mij hanteren de 80/20 regel binnen paleo, voor meer informatie zie: https://www.paleo.nl/8020-principe-van-paleo/

      Wat betreft de maltodextrine: Maltodextrine is een eenvoudige glucose-polymeer (twee of meer glucose moleculen aan elkaar). In de darm wordt het vrijwel direct opgesplitst in enkele moleculen waardoor het Ă©Ă©n van de veiligste manieren is om glucose los te laten in de bloedbaan.

      Veel populaire sportdranken gebruiken maltodextrine als een belangrijke vorm van koolhydraten en calorieën in hun drank. Daarnaast (en dat is waarom wij het gebruiken) heeft maltodextrine de eigenschap dat het het klonteren van de kokospoeder tegen gaat, en dit is de reden dat eigenlijk alle fabrikanten deze kleine hoeveelheden maltodextrine toevoegen aan hun grondstof. Er zit niet meer dan 2 gram maltodextrine (van de cassave wortel < < Paleo) in een portie Paleo Shake als onderdeel van de kokospoeder. Er is verder geen extra maltodextrine toegevoegd. Dat is de functie. Vervolgens sucrose zit erin omdat eiwitpoeder van zichzelf niet echt lekker smaakt, het heeft echt smaakstoffen en zoetstoffen nodig om het drinkbaar / lekker te maken. Ik heb er geen kunstmatige zoet en smaakstoffen ingedaan maar heb voor 2 gram sucrose (in NL sacharose, of kristal/tafelsuiker) ingedaan als zoetstof, en daarbij een beetje Stevia. Twee gram is een halve theelepel, en is 8 calorieën. Dit is minimaal en maakt de shake lekker. De natuurlijke smaakstoffen, zijn vanille of cacao poeder. Bedankt voor je reactie!

1 2 3 5
Related Post