
Salade met Gegrilde Kip, Ovengegrilde Groenten & Bloemkoolrijst
Deze kleurrijke salade met gegrilde kip, geroosterde paprika’s, broccoli en bloemkoolrijst is een feestje op je bord.
Boordevol smaak, knapperige groenten en voedzame ingrediënten past dit gerecht perfect binnen een paleo-levensstijl. De geroosterde groenten geven een diepe, warme smaak, terwijl de frisse dressing en malse kipfilet zorgen voor balans en vulling.
Ideaal als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd en eenvoudig te maken.
Ingrediënten
PORTIES
2-3
Benodigdheden
Kleine bloemkool (300g bloemkoolrijst)
1 stuk
Rode paprika, in grove repen
1 stuk
Gele paprika, in grove repen
1 stuk
Broccoli, in kleine roosjes
1/2 stuk
Kipfilet
2 stuks
Kokosolie of olijfolie
1 el
Geroosterde walnoten of amandelen (optioneel)
1 handje
Verse koriander of peterselie, fijngehakt
Voor de limoendressing:
Olijfolie
2 el
Limoensap
1 el
Appelciderazijn
1 el
Mosterd
1/2 tl
Peper en zout
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven voor op 200°C (boven- en onderwarmte of hetelucht 180°C).
2
Leg de paprika’s en broccoli roosjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en zout.
3
Rooster ca. 20-25 minuten tot de randen van de broccoli licht beginnen te kleuren en de paprika zacht is met geroosterde plekjes.
4
Hak de bloemkool in een keukenmachine tot rijststructuur. Bak kort in een pan zonder olie (2-3 minuten). Laat afkoelen.
5
Wrijf de kipfilets in met olijfolie, zout en peper. Grill in een grillpan of bak mee in de oven op een aparte bakplaat (ca. 20 minuten afhankelijk van dikte). Snijd in plakjes.
6
Klop alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar in een kommetje.
6
Schep de bloemkoolrijst en de gegrilde groenten op een bord.
7
Voeg de dressing toe en leg de plakjes gegrilde kip erop.
8
Garneer met de noten en de verse kruiden.


