Reden 9: Zijn Je Hormonen De Weg Kwijt?

Denk je dat hij zo geboren is?!
Denk je dat hij zo geboren is?!

Bodybuilders, fitness modellen en professionele atleten zijn geen supermensen vanaf het moment dat ze geboren worden. Deze mensen hebben dit lichaam gekregen door vaak en specifiek te trainen en er een laag vetpercentage op na te houden. Dit doen ze in combinatie met een levensstijl waar de meeste mensen voor zouden passen. Net zoals vele andere fitness professionals met meer ervaring als ik heb, geloof ik erin dat de vorm van je lichaam voor 80% te bouwen is met een dieet, en 20% met training.

Dit is goed nieuws, ook jij kunt een superlichaam krijgen door alleen maar gezond en goede voeding te eten – als je maar de juiste adviezen opvolgt.

Maar Mitchel, hoe zit het dan met genen? Sommige mensen kunnen alles eten, en komen geen gram aan en ik hoef alleen maar naar eten te kijken en ik word al dikker.

Ieder mens, wij allemaal, hebben de genen om ons lichaam te programmeren om slank, gespierd en gezond te zijn. De truc om jouw ideale lichaam te krijgen is om specifieke voeding te eten en de juiste oefeningen te doen.

Wanneer je overgewicht hebt, dan zijn je dieet en hormonen uit balans, niet je genen. Door het aanpassen van je dieet en je training zal je lichaam van natura zijn gevoeligheid voor insuline weer herstellen, zal het je testosteron en groeihormoon levels verhogen en je glucose-transporters optimaliseren zodat jij ook vet kan verbranden en spieren kunt bouwen op een gezonde en natuurlijke manier.

Oohh… en voor de dames onder ons. Je wordt echt niet zomaar Hulk Hogan. 😉

Hoe optimaliseer ik mijn hormonen?

Een voorbeeld om op een natuurlijke manier je hormonen te optimaliseren is door het eten van schildklier-stimulerende voeding.

De schildklier controleert je spijsvertering. Als je schildklier niet actief genoeg is, dan is het verliezen van vet / gewicht bijna niet mogelijk. Het tegengestelde is ook waar, wanneer je voeding eet die de schildklier een boost geeft dan resulteert dit in vetverlies en een hogere spijsvertering.

Het schildklierhormoon triiodothyronine (T3) geeft je spijsvertering een boost door het verhogen van zuurstof en energie opname. Dit verhoogt de waarde waarin vetten opgenomen worden in onze cellen om te gebruiken als energie (deze worden weer gebruikt door ons lichaam als brandstof, in plaats van opgeslagen te worden als een extra vetrol).

Om T3 aan te maken in je lichaam heeft je lichaam 2 mineralen nodig. Selenium en jodium. Je kunt genoeg selenium binnenkrijgen (200 mcg/dag) door het eten van drie Brazil nuts (paranoten) per dag. Jodium (150 mg/dag) kun je binnen krijgen door het eten van zeewier (algen) of het supplementeren van kelp tabletten.

Wanneer je je schildklier optimaliseert, versnel je je stofwisseling en maak je een kick-start in het verliezen van vet. Laat je hormonen dus de vrije loop. 😉

Mitch

PS: Ik heb gehoord dat mensen die mijn boek “De Paleo Revolutie” volgen uitstekende hormonen hebben.. 😉

PS2: Als je deze artikelen leuk vind, help me dan alsjeblieft om deze artikelen te verspreiden. Wij als samenleving moeten iets doen tegen de machtige voedingsindustrie die ons al zolang op het verkeerde been zet en ons wil laten geloven dat hun producten gezond zijn. Geloof me als ik zeg dat het hun echt niet gaat om jouw gezondheid, het enige wat ze willen is zoveel mogelijk geld verdienen.