Reden 6: Luister Je Naar De Verkeerde Mensen?

Dit is geen gezonde lunch…
Dit is geen gezonde lunch…

Het laag in vet / hoog in koolhydraten dieet klinkt in principe natuurlijk prima, maar helaas werkt het gewoon niet zo gemakkelijk. Gelukkig ook beginnen een hoop mensen te “begrijpen” hoe belangrijk eiwitten zijn, en hoe slechts carbs eigenlijk voor je zijn.

Het standaard laag in vet, hoog in granen dieet van Nederland zorgt er niet voor dat we gewicht verliezen, nee, sterker nog we komen ervan aan. En nog zijn er zoveel “light producten” te verkrijgen met 0% vet. Na tientallen jaren van vetfobie hoop ik dat het binnenkort toch wel afgelopen is.

Vandaag de dag, zijn 60% van de mannen te zwaar en 44% van de vrouwen. Gelukkig, mocht je een paar kilo vet teveel hebben dan ben je in ieder geval niet alleen. 😉 Maar het laat ook wel zien dat ons dieet van afgelopen jaren NIET klopt.

En dus grijpen we naar andere oplossingen. Met name pillen, vetverbrand-pillen, training in een potje. De bedrijven die het verkopen vertellen je alles om te verkopen. Daarnaast is er alleen “onderzoek” gedaan naar de ingrediënten die ze zelf willen. Hun doelstelling is echt niet om je meer te leren, maar juist om je te conditioneren als klant.

Een aantal jaar geleden heb ik een man ontmoet welke extreem succesvol is in Nederland met een afslankboek. Hoogstwaarschijnlijk heb je dit boek al wel eens voorbij zien komen. Het boek maakt de belofte dat als je vandaag begint dat je over 14 dagen 5 ~ 17kg kwijt bent. Maar waarom heeft deze man dan zelf 40kg overgewicht, een dubbele onderkin en een bierbuik? Hij heeft zijn dieetplan verkocht aan tienduizenden goedgelovige consumenten, is een van de meest succesvolle dieetguru’s van Nederland en is zelf … dik. Hij is voor mij een bedrieger, echt geen expert. En ps. deze man werkt achter de schermen van het dieetproduct en gebruikt een pseudoniem.

Luister alstublieft niet meer naar dit soort mensen, welke met gladde praatjes je proberen binnen twee weken een X aantal kilo’s te laten verliezen op basis van “oude theorieën”. Je moet ECHT iets anders proberen.

Mijn enige doelstelling is om jou te helpen en je wat tools te geven tijdens het vetverbrandingsproces. Ik wil wat licht in de duisternis geven, en je helpen met voeding en training zodat je gemakkelijker resultaat kunt behalen. Het is leuk, het is gemakkelijk en klinkt vooral allemaal logisch (hoop ik). Maar nog belangrijker… het WERKT! Ik hoop dat je net als ik uitkijkt naar het strakker, sterker en gezonder worden van je lichaam.

Eet simpele en echte voeding en wees gelukkig,

Mitch

PS: Als dit artikel wat licht in de duisternis laat schijnen doe me dan een (groot) plezier door het hieronder te delen via Facebook met jouw vrienden.

De kennis uit dit (en de andere 10) artikelen is namelijk te belangrijk om niet te delen. Iedereen is lang genoeg voorgelogen over voeding, en met z’n allen kunnen we winnen in de strijd tegen het massale overgewicht.

De supermarkten zullen inkopen wat wij als consumenten willen eten, laten we er samen voor zorgen dat dit steeds meer gezond vlees, groenten en andere producten zijn. Deel dit met je vrienden!

Ze zullen je dankbaar zijn dat je hun in aanraking hebt gebracht met Paleo.