Reden 3: Je Eet Voeding Waar Je Lichaam Niet Mee Over Weg Kan

Ik vind Skateboard Koning Ryan Sheckler best cool. Maar Red Bull drinken is dat absoluut niet. Ik durf ook bijna te wedden dat er in die bidon gewoon water zit.
Ik vind Skateboard Koning Ryan Sheckler best cool. Maar Red Bull drinken is dat absoluut niet. Ik durf ook bijna te wedden dat er in die bidon gewoon water zit.

Onze genen zijn bijna identiek aan die van onze jager-verzamelaar voorouders. Jouw stenen tijdperk lichaam denkt nog steeds dat je achter harige mammoeten aan het rennen bent om vervolgens in gevecht te zijn met een sabeltandtijger. Vandaag de dag, is het iets gemakkelijker om te overleven.

Als je maar een beetje normaal doet in het verkeer dan zit je al snel goed. šŸ˜‰ Maar met een overkill aan voeding waar je vet van op gaat slaan in de schappen van de supermarkt, is het – jammer genoeg – enorm makkelijk om dik te worden.

In de oude dagen moest je moeite doen voor je maaltijd, en was het elke keer weer een risico. Als je vlees wilde eten, ging je een antilope bestormen, greep je een konijn uit de lucht of worstelde je met een wild zwijn. Eten was altijd het gevolg van een enorme inspanning.

Maar vandaag de dag is het een andere wereld. Ondanks dat jij weet dat er voeding beschikbaar is wanneer je maar wilt, weet jouw lichaam dit niet. Met als gevolg dat het (niet meer zo handige) survival-instinct van ons lichaam deze extra calorieĆ«n – met name koolhydraten – opslaat als vet.

Zoiets als een eekhoorn zijn nootjes opslaat voor de winter, de vetcellen van ons mensen zijn ontworpen om vet op te slaan. Je hebt ongeveer 30 biljoen vetcellen, welke ieder ongeveer duizend keer kunnen uitzetten of zichzelf kunnen splitsen en nieuwe vetcellen kunnen vormen.

Dit is hetzelfde mechanisme welke ons hielp om te overleven. Echter nu helpt het ons de dood in.

Is alle moderne, en agrarische voeding slecht, dikmakend of ongezond? Nee, niet perse. Maar het paleo dieet volgt het volgende principe:

Eet een overvloed aan simpele en natuurlijke voeding en wees sceptisch met de gemanipuleerde, bewerkte en fabrieksproducten.

Je lichaam is ongelooflijk, het kan elke voedingsstof uit voeding persen, wat betekend dat je lichaam een Mars of Twix kan omzetten in een nieuwe vingernagel. Met zulke krachten is het niet moeilijk om in te zien dat het verbranden van vet best gemakkelijk kan zijn, als je maar gewoon voeding eet waarvoor ons lichaam gemaakt is en af en toe van de bank af komt. Er is hoop!

Wanneer je de consumptie van de “moderne voeding” zoals graan, suiker en andere simpele koolhydraten laat staan en in plaats hiervan natuurlijke producten / planten / dieren gaat eten, dan zal je lichaam vet gaan gebruiken als “eerste” brandstof.

Het verbranden van vet is niet zo moeilijk. Je zult er zelf achter komen.

Mitch

PS: Als je deze artikelen leuk vind, help me dan alsjeblieft om deze artikelen teĀ verspreiden. Wij als samenleving moeten iets doen tegen de machtige voedingsindustrie die ons al zolang op het verkeerde been zet en ons wil laten geloven dat hun producten gezond zijn. Geloof me als ik zeg dat het hun echt niet gaat om jouw gezondheid, het enige wat ze willen is zoveel mogelijk geld verdienen.