Reden 10: Ben Jij Al Insulineresistent?

Ken jij de waarheid met betrekking tot insuline?
Ken jij de waarheid met betrekking tot insuline?

Al onze voeding, van aardappelen tot varkensvlees, bestaan uit macronutrienten, micronutrienten, en water. Macronutrienten – eiwitten, koolhydraten, en vetten – zijn de enige voedingsstoffen die ons energie kunnen geven (in de vorm van calorieĆ«n) om in leven te blijven. Hoewel alle vormen van macronutrienten nodig zijn om je lichaam normaal te laten functioneren, hebben ze wel allemaal een ander effect op je vetverbranding.

Wij als mensen hebben van elke mactronutrient verschillende hoeveelheden nodig voor optimale gezondheid en vetverbranding. Vetten en eiwitten zijn essentieel voor onze gezondheid, maar de reden dat veel mensen dik zijn komt door het overmatige gebruik van koolhydraten.

Je lichaam kan vet verbranden, of vet opslaan. Maar niet beiden tegelijk. Het eten van geraffineerde koolhydraten (de snelle koolhydraten) zorgt ervoor dat je een switch maakt van het verbranden van vet (lipolysis) naar het opslaan hiervan (lipogenesis).

Heb je wel eens om je heen gekeken naar de jeugd en mensen die rond hun midden-twintiger-jaren eigenlijk steeds dikker worden ook al hebben ze hun dieet niet veranderd? Hoe kan dat toch? Het is zeer aannemelijk dat dit komt door een insuline weerstand of insulineresistentie, wat op haar beurt weer komt door teveel eten van koolhydraten gedurende een te lange periode. Het is een zeer vaak voorkomende kwaal.

Het pijnlijke hiervan is dat als je al overgewicht hebt, dat je waarschijnlijk al een soort van insulineweerstand hebt opgebouwd welke ervoor zorgt dat je te dik bent, hart problemen en eventueel diabetes hebt.

Over diabetes heb ik een uitgebreid artikel geschreven, wat echt een must-read is!

Het is echter niet alleen maar kommer en kwel šŸ˜‰ Het goede nieuws is namelijk dat je dit en daarnaast ook je spijsvertering kunt controleren met behulp van je dieet / voeding en je levensstijl. Het eten van de juiste voeding – natuurlijke planten en dierlijk vlees – zal je insuline gevoeligheid weer oppeppen, je insulineresistentie omkeren, en ook je vetverbrandingsmechanisme weer herstellen.

Met het eten van goede, echte en simpele voeding ga je niet alleen vet verbranden – je gaat ook langer leven! Ik ga je laten zien hoe. Zie ik je morgen weer?

Koolhydraten zijn zooooooĆ³ 2015. šŸ˜‰

Mitch, eiwit- en vetmonster

PS: Als je deze artikelen leuk vind, help me dan alsjeblieft om deze artikelen teĀ verspreiden. Wij als samenleving moeten iets doen tegen de machtige voedingsindustrie die ons al zolang op het verkeerde been zet en ons wil laten geloven dat hun producten gezond zijn. Geloof me als ik zeg dat het hun echt niet gaat om jouw gezondheid, het enige wat ze willen is zoveel mogelijk geld verdienen.