Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Paleo Moussaka met Zoete Aardappel

Op zoek naar een hartverwarmend comfortgerecht dat helemaal paleo is?

Deze Griekse moussaka met zoete aardappel brengt de zonnige smaken van de Middellandse Zee naar je bord, maar dan in een voedzame, graan- en zuivelvrije versie.

Romige lagen groenten, gekruid gehakt en een fluweelzachte topping zorgen voor pure verwennerij. Ideaal voor een gezellige avond of om restjes van te genieten!

Ingrediënten

PORTIES

2

Benodigdheden

Zoete aardappel in dunne schijfjes

1 stuk

Aubergine in dunne plakjes

1 stuk

Rundergehakt

250 g

Kleine ui

1 stuk

Teentje knoflook geperst

1 stuk

Tomatenblokjes

200 ml

Tomatenpuree

1 el

Kaneel

1 tl

Gedroogde oregano

1/2 tl

Komijn

1/2 tl

Olijfolie

Peper en zout


Voor de Bechamelsaus:

Kokosmelk(volle)

150 ml

Eieren

2 stuks

Tapiocameel of arrowroot

1 el

Nootmuskaat

1 snufje

Peper en zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven voor op 180°C

2

Gril of bak de plakjes zoete aardappel en aubergine kort in olijfolie tot ze zacht beginnen te worden. Zet opzij.

3

Fruit de ui en knoflook in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bal rul. Voeg daarna de tomatenblokjes, tomatenpuree en kruiden toe. Laat 10-15 min sudderen.

4

Klop de eieren los met de kokosmelk, tapiocameel, nootmuskaat, zout en peper. Verwarm kort al roerend tot de saus licht indikt. Niet laten koken.

5

Ovenschaal opbouwen:
in een klein ovenschaal:
– laagje zoete aardappel
– laag gehaktmengsel
– laag aubergine
herhaal indien nodig

6

Giet de paleo-bechamelsaus eroverheen en zet 30-35 min in de oven tot goudbruin en stevig.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.