Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Goulash met Runderlappen, Paprika, Pompoen en Tomaten

Hartverwarmend en kruidig.

Deze paleo goulash met langzaam gegaard rundvlees, zoete paprika, zachte pompoen en rijke tomatensaus is perfect voor een koude dag.

Een voedzame stoofpot vol smaak en helemaal paleo-proof!





Ingrediënten

PORTIES

4

Benodigdheden

Runderlapjes in blokjes

800 g

Kokosolie

2 el

Grote ui, fijngesneden

2 stuks

Knoflook, fijngehakt

3 teentjes

Rode paprika, in reepjes

2 stuks

Pompoen, in blokjes

300 g

Tomatenblokjes 1 blik (zonder suiker)

400 g

Tomatenpuree

2 el

Gerookte paprikapoeder

1 el

Komijnpoeder

1 tl

Gedroogde oregano

1 tl

Laurierblaadjes

2 stuks

Runderbouillon

500 ml

Peper en zout

Verse peterselie als garnering

Bereidingswijze

1

Verhit de kokosolie in een stoofpan. Bak de runderlappen in porties rondom bruin en haal uit de pan.

2

Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.

3

Doe het vlees terug in de pan. Voeg paprikapoeder, komijn, oregano, laurierblaadjes, tomatenblokjes en bouillon toe. Roer goed.

4

Laat het geheel 2-2,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.

5

Voeg na 1,5 uur de paprika en pompoen toe. Laat nog 30-40 minuten meestoven tot alles zacht is.

6

Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Garneer met verse peterselie en serveer warm, bijvoorbeeld met bloemkoolrijst of een frisse salade.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.