Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Danielle

1 comment

Gevulde Zoete Aardappel met Kip

Gevulde Zoete Aardappel met KIp

Gevulde Zoete Aardappel met KIp

Macro's (per portie)

Vetten 50% (17 g)
Eiwitten 23% (18 g)
Vezels 5% (4 g)
Koolhydraten 50% (17 g)
308 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Zoete aardappel
2
stuk(s)
Kipfilet
1
stuk(s)
Olijfolie
1.5
el
Ijsbergsla
100
g
Rode bieten
75
g
Zout
1
snufje

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 15

Kooktijd 55

1

Verhit een pan met ruim water en zout en kook hierin de kipfilet gaar.

2

Verwarm je oven voor op 190 graden Celsius.

3

Boen de zoete aardappels goed schoon en droog ze met een theedoek.

4

Leg elke zoete aardappel op een ruim stuk aluminiumfolie. Besprenkel elke aardappel met 1 tl olijfolie en wrijf ze ermee in. Prik met een vork rondom enkele gaatjes in de zoete aardappels.

5

Pak de zoete aardappels in met de aluminiumfolie en leg ze in de voorverwarmde oven. Pof de aardappels in 30-50 minuten gaar (afhankelijk van de grootte van de aardappels).

6

Haal ondertussen de kipfilet uit de pan en laat iets afkoelen. Trek met 2 vorken uit elkaar en bestrooi met zout en peper.

7

Snijd de zoete aardappel in de lengte in en druk de helften uit elkaar.

8

Rasp de bieten in reepjes tot een biet julienne.

9

Verdeel de ijsbergsla, biet julienne en kip erover.

 

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Gevulde Zoete Aardappel met Kip”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.