
Goulash met Runderlappen, Paprika, Pompoen en Tomaten
Hartverwarmend en kruidig.
Deze paleo goulash met langzaam gegaard rundvlees, zoete paprika, zachte pompoen en rijke tomatensaus is perfect voor een koude dag.
Een voedzame stoofpot vol smaak en helemaal paleo-proof!
Ingrediënten
PORTIES
4
Benodigdheden
Runderlapjes in blokjes
800 g
Kokosolie
2 el
Grote ui, fijngesneden
2 stuks
Knoflook, fijngehakt
3 teentjes
Rode paprika, in reepjes
2 stuks
Pompoen, in blokjes
300 g
Tomatenblokjes 1 blik (zonder suiker)
400 g
Tomatenpuree
2 el
Gerookte paprikapoeder
1 el
Komijnpoeder
1 tl
Gedroogde oregano
1 tl
Laurierblaadjes
2 stuks
Runderbouillon
500 ml
Peper en zout
Verse peterselie als garnering
Bereidingswijze
1
Verhit de kokosolie in een stoofpan. Bak de runderlappen in porties rondom bruin en haal uit de pan.
2
Voeg de uien en knoflook toe aan de pan en bak tot ze glazig zijn. Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee.
3
Doe het vlees terug in de pan. Voeg paprikapoeder, komijn, oregano, laurierblaadjes, tomatenblokjes en bouillon toe. Roer goed.
4
Laat het geheel 2-2,5 uur zachtjes sudderen op laag vuur met het deksel schuin op de pan. Roer af en toe door.
5
Voeg na 1,5 uur de paprika en pompoen toe. Laat nog 30-40 minuten meestoven tot alles zacht is.
6
Verwijder de laurierblaadjes en breng op smaak met peper en zout. Garneer met verse peterselie en serveer warm, bijvoorbeeld met bloemkoolrijst of een frisse salade.



