Reden 8: Maak Jij Van Je Maaltijd een Prioriteit?

Goede voeding is heerlijk.
Goede voeding is heerlijk.

“Maaltijd” is een begrip wat vroeger betekende… rond de tafel zitten met familie en vrienden en uren genieten van het eten en van elkaar. Lachen, relaxen en een hoop vrolijkheid. Is dit hoe het bij jou thuis eruit ziet? Of haal je een Big-Tasty bij de Mc Donalds en prop je deze tijdens het rijden naar binnen omdat je belangrijkere dingen te doen hebt. (Oke, oké misschien een beetje overdreven)

Maar, alles wat ik wil zeggen is… Respecteer je voeding en geniet van je eten. Knal geen zak chips naar binnen omdat je je verveelt. Die dagen zijn wel een beetje voorbij.

Het beste kun je langzaam eten en daarnaast stoppen met eten wanneer je ongeveer voor 80% vol zit, aangezien het 20 minuten duurt voordat jouw hersens het signaal ontvangen dat het kan stoppen met eten. Maak minimaal 30 minuten vrij voor je lunch en avondeten om de pieken in je bloedsuiker op te vangen en te minimaliseren.

Voeding is brandstof, en het is een luxe dat wij ons eten gewoon voor handen hebben. Probeer please, een wat hogere standaard te krijgen voor wat je in je lichaam stopt. Kijk ernaar uit wat je gaat eten, neem je tijd, en maak van voeding een focus in je leven.

Als je natuurlijke producten eet, verse producten van hoge kwaliteit, dan wil je de tijd wel nemen om hier van te genieten en dit goed te proeven.

Voeding is lekker,

Mitch