Reden 4: Je Eet Voeding Waar Je Honger Van Krijgt

Ohhh… my god… Ik eet nooit geen kipkerrie salade van de AH meer
Ohhh… my god… Ik eet nooit geen kipkerrie salade van de AH meer

Moderne voedingsproducenten hebben een enorm aandeel in de supermarktschappen met voeding die laag zijn in voedingswaarde, rot, bedorven, dood, oud en verontreinigd met antibiotica, chemische samenstellingen en groeihormonen.

Nee, dit artikel is er niet om angst in te zaaien, maar het is gewoon de waarheid.

Fabrieksmatige voeding heeft ons ook spectaculair dikmakende voeding gebracht zoals bloem, witte suiker, HFCS (maïs siroop, glucose- fructosesiroop), en industriële oliën. Dit is verwerkt in duizenden producten die jij op dit moment in de supermarkt koopt.

Deze “nepvoeding” brengt je eetlust in de war en maakt het ontzettend gemakkelijk om meer calorieën te eten dan je nodig hebt, dit zorgt ervoor dat je je vol stopt met eten maar nooit echt helemaal vol zit of je vol voelt.

Heb je ooit wel eens gemerkt dat je een hele zak chips, of een hele pizza in een keer naar binnen kan werken? Dat komt omdat het niet de natuurlijke voedingsstoffen bevat die je lichaam nodig heeft om zich te realiseren dat het net eten binnen heeft gekregen.

Als voorbeeld, ken je die sultana koekjes, drie in een pakje. Aan het eind van het pakje, wil je misschien nog wel meer, toch? Die koekjes zijn ongeveer 100 calorieën. Maar hoevaak is het voorgekomen dat na eten van een sappige grote appel (ook vaak 100 cals) je tegen jezelf zegt.. “Ik wil NU nog een appel eten”. Nooit. Je brein weet wanneer je echte voeding eet.

Als je trek hebt, wil je lichaam niet perse voeding, het wil voedingsstoffen! Als je je lichaam voeding geeft zonder voedingsstoffen, dan zal je brein en je lichaam nooit helemaal verzadigd zijn. De sleutel tot succes is dat je je lichaam voeding geeft vol met voedingsstoffen die je honger stillen.

Welke voeding is dit? Simpele voeding zoals groenten, fruit en vlees! Je hebt genoeg eiwit, vet en maar een beetje koolhydraten nodig om jouw stofwisseling draaiende te houden. Ik zal snel meer details geven…

Eet goede voeding mijn paleovriend,

Mitch, je gezondheids en vetverbrandingscoach

PS: Als dit artikel wat licht in de duisternis laat schijnen doe me dan een (groot) plezier door het hieronder te delen via Facebook met jouw vrienden.

De kennis uit dit (en de andere 10) artikelen is namelijk te belangrijk om niet te delen. Iedereen is lang genoeg voorgelogen over voeding, en met z’n allen kunnen we winnen in de strijd tegen het massale overgewicht.

De supermarkten zullen inkopen wat wij als consumenten willen eten, laten we er samen voor zorgen dat dit steeds meer gezond vlees, groenten en andere producten zijn. Deel dit met je vrienden!

Ze zullen je dankbaar zijn dat je hun in aanraking hebt gebracht met Paleo.