Reden 2: Stop Met Het Eten Van Gifstoffen en Val Sneller Af

Lekker? Elke dag eet je chemicaliën. Zou je ook niet liever uit de fruitschaal daarachter willen eten? ;-)
Lekker? Elke dag eet je chemicaliën. Zou je ook niet liever uit de fruitschaal daarachter willen eten? 😉

Met uitzondering van de mensen die kort geleden een detox hebben gedaan, maar de rest van ons zit vol met gifstoffen van onder andere bestrijdingsmiddelen, toevoegingen aan ons voedsel, schoonmaakmiddelen, deodorant etc.

De gemiddelde Nederlander eet tussen de 3,5 en 6,5 kg aan voedseltoevoegingen en chemicaliën per jaar. Wanneer je af wilt vallen, dan zijn dit de boosdoeners. Ze maken het proces een stuk langzamer.

Het eten van gifstoffen richt schade aan in je spijsverteringskanaal, het zorgt voor vreetaanvallen en remt de vetverbranding. Wanneer je spijsvertering niet in balans is dan heeft dit invloed op de manier waarop je je voedingsstoffen uit je voeding absorbeert.

Zoals ik al eerder in een ander artikel aangaf, is het absorberen van alle voedingsstoffen uit het eten essentieel bij het seintje of je jezelf “vol voelt” en voorkom je hiermee dat je meer gaat eten dan nodig. En aangezien vet verbranden en ontgiften van voeding gebeurd door je lever, is het constant aanvoeren van nieuw gif niet echt bevorderlijk voor je vetverbranding.

In dit artikel wil ik je laten zien welke voedingsmiddelen je moet gaan stoppen te eten om de vetverbranding optimaal te laten verlopen.

Om te beginnen de kunstmatige zoet- en smaakstoffen. De zogenaamde E-nummers.

Het regelmatig consumeren van kunstmatige zoetstoffen stimuleert het hongergevoel en zal gaan leiden tot gewichtstoename. Als we iets zoets proeven, dan zegt ons miljoenjaren-oude lichaam.. Oke… er komen calorieën aan.

Maar als je lichaam die calorieën niet krijgt na het eten van iets zoets, dan vertraagd in feite je lichaam de stofwisseling om het meeste te halen uit de calorieën die je wel binnenkrijgt. Het is ook belangrijk om te weten dat kunstmatige zoetstoffen GEEN calorieën zijn omdat het technisch gezien gewoon GEEN voedsel is.

Wist je dat sucralose uitgevonden was door twee laboratorium studenten die aan het experimenteren waren met een nieuw type chloorhoudende bestrijdingsmiddelen? Oeps.. of yammieeee lekker! Dat mag je zelf uitmaken. 😉

Kunstmatige smaakstoffen zijn misschien nog wel slechter.

De smaakstof industrie, een onmenselijk machtige industrie met grote fabrieken welke ervoor zorgen dat kunstmatig bewerkt voedsel smaakt naar “echte voeding”. Kunstmatige aardbeismaak in een McDonalds shake bevat de volgende ingrediënten:

amyl acetate, amyl butyrate, amyl valerate, anethol, anisyl formate, benzyl acetate, benzyl isobutyrate, butyric acid, cinnamyl isobutyrate, cinnamyl valerate, cognac essential oil, diacetyl, dipropyl ketone, ethyl acetate, ethyl amyl ketone, ethyl butyrate, ethyl cinnamate, ethyl heptanoate, ethyl heptylate, ethyl lactate, ethyl methylphenylglycidate, ethyl nitrate, ethyl propionate, ethyl valerate, heliotropin, hydroxyphenyl-2-butanone (10 percent solution in alcohol), a-ionone, isobutyl anthranilate, isobutyl butyrate, lemon essential oil, maltol, 4-methylacetophenone, methyl anthranilate, methyl benzoate, methyl cinnamate, methyl heptine carbonate, methyl naphthyl ketone, methyl salicylate, mint essential oil, neroli essential oil, nerolin, neryl isobutyrate, orris butter, phenethyl alcohol, rose, rum ether, g-undecalactone, vanillin, and solvent.

Oke, geef mij maar gewoon een echte aardbei. 😉

Zorg er gewoon altijd voor dat je echte, simpele voeding blijft eten en je zult direct al een snel resultaat krijgen. Je vetverbranding zal optimaal werken.

In de aankomende artikelen zal ik je een aantal voedingstips geven over welke voeding je vetverbranding optimaal zal laten werken. Maar voor nu…

… geen “nepvoeding” meer por favor (ik woon part-time in Gran Canaria, vandaar het Spaans)

Mitch

PS: Als je deze artikelen leuk vind, help me dan alsjeblieft om deze artikelen te verspreiden. Wij als samenleving moeten iets doen tegen de machtige voedingsindustrie die ons al zolang op het verkeerde been zet en ons wil laten geloven dat hun producten gezond zijn. Geloof me als ik zeg dat het hun echt niet gaat om jouw gezondheid, het enige wat ze willen is zoveel mogelijk geld verdienen.