Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Team Paleo

No comments

Paleo Speculoosgranola

Een heerlijk geurende, knapperige granola met de typische smaken van speculaas — maar dan zonder granen, geraffineerde suiker of zuivel.

Perfect bij kokos- of amandelyoghurt, of gewoon als crunchy snack uit het vuistje!





Ingrediënten

PORTIES

Benodigdheden

Gemengde noten (bijv.amandelen, pecannoten)

200 g

Walnoten of cashewnoten

50 g

Kokosvlokken

50 g

Lijnzaad of chiazaad (voor extra crunch)

2 el

Kokosolie (gesmolten)

2 el

Ahornsiroop of honing

3 el

Speculaaskruiden

1 el

Kaneel

1 tl

Vanille-extract

1 tl

Snufje zout

Bereidingswijze

1

Verwarm de oven op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2

Hak de noten grof met een mes of een keukenmachine (niet te fijn, er mag nog bite in zitten).

3

Meng in een grote kom de noten, kokosvlokken, zaden, speculaaskruiden, kaneel en zout.

4

Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract toe. Roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.

5

Spreid de granola over de bakplaat. Bak 20-25 minuten, roer halverwege zodat het gelijkmatig bruin wordt. Laat daarna afkoelen (het wordt knapperig tijdens het afkoelen).

6

Bewaar in een luchtdichte pot op kamertemperatuur. De granola blijft zeker 2 weken lekker krokant.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie gegevens worden verwerkt.