
Paleo Speculoosgranola
Een heerlijk geurende, knapperige granola met de typische smaken van speculaas — maar dan zonder granen, geraffineerde suiker of zuivel.
Perfect bij kokos- of amandelyoghurt, of gewoon als crunchy snack uit het vuistje!
Ingrediënten
PORTIES
Benodigdheden
Gemengde noten (bijv.amandelen, pecannoten)
200 g
Walnoten of cashewnoten
50 g
Kokosvlokken
50 g
Lijnzaad of chiazaad (voor extra crunch)
2 el
Kokosolie (gesmolten)
2 el
Ahornsiroop of honing
3 el
Speculaaskruiden
1 el
Kaneel
1 tl
Vanille-extract
1 tl
Snufje zout
Bereidingswijze
1
Verwarm de oven op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Hak de noten grof met een mes of een keukenmachine (niet te fijn, er mag nog bite in zitten).
3
Meng in een grote kom de noten, kokosvlokken, zaden, speculaaskruiden, kaneel en zout.
4
Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract toe. Roer goed zodat alles gelijkmatig bedekt is.
5
Spreid de granola over de bakplaat. Bak 20-25 minuten, roer halverwege zodat het gelijkmatig bruin wordt. Laat daarna afkoelen (het wordt knapperig tijdens het afkoelen).
6
Bewaar in een luchtdichte pot op kamertemperatuur. De granola blijft zeker 2 weken lekker krokant.



