Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

Hamist

1 comment

Mini broccoli ovenschotel

Mini broccoli ovenschotel
Eiergerechten, Ovengerecht, Groente gerechten

Mini broccoli ovenschotel

Maak je ovenschotel eens in éénpersoons bakjes... dan heb je namelijk meteen handige lunchporties om mee te nemen! Overigens is deze schotel ook zeer lekker met knolselderij in plaats van zoete aardappel.

Macro's (per portie)

Vetten 49% (27 g)
Eiwitten 27% (34 g)
Vezels 7% (9 g)
Koolhydraten 49% (27 g)
495 Calorieën per portie

Ingrediënten

Porties 2

Broccoli
1
stuk(s)
Zoete aardappel
1
stuk(s)
Kokosolie
1
el
Ui
1
stuk(s)
Knoflook
1
teentje(s)
Ei
8
stuk(s)
Provençaalse kruiden
1
naar smaak
Zout
1
naar smaak
Zwarte peper
1
naar smaak

Bereidingswijze

Moeilijkheid Normal

Voorbereidingstijd 10

Kooktijd 35

1

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius en vet 2 kleine ovenschaaltjes lichtjes in.

2

Stoom of kook de broccoli en de zoete aardappel tot ze beetgaar zijn.

3

Smelt de kokosolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en de knoflook.

4

Voeg dan de broccoli en zoete aardappel toe en breng op smaak met peper en zout (en eventueel Provençaalse kruiden).

5

Schep het mengsel in de ovenschaaltjes.

6

Klop de eieren los in een kom en giet in de schaaltjes erbij.

7

Bak de schotels 20 minuten in de oven.

Elke Vrijdag Nieuwe Paleo Recepten in je Mailbox!

Op dit moment halen 50.988 mensen elke week nieuwe inspiratie uit onze gratis recepten. Wil je ook op de hoogte blijven vul hieronder je beste e-mail adres in:

1 gedachte over “Mini broccoli ovenschotel”

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.