X

Runderbouillon

Bouillon is super gezond!

Gastblogger: Sinds we per 1 December 2016 over zijn gegaan naar onze nieuwe website hebben we de artikelen die geschreven zijn door een divers aantal mensen gegroepeerd onder het account "gastblogger". Wil je ook schrijven voor Paleo.nl maar wel een eigen profiel opbouwen dan is dit mogelijk. Laat een bericht achter via ons contactformulier.

View Comments (29)

  • Mijn glazen potten willen tijdens het ontdooien nog wel eens knappen. Zijn hier nog tips voor?

    • Als je je builion heet (bijna kokend) in de potjes doet en meteen de deksel erop draait dan hoef je ze niet in de diepvries te zetten. Door de hitte wordt het potje vacuüm en zal het maanden goed blijven.

  • Hoi,

    Super! Ik zie op je foto glazen potjes. Kun je bouillon buiten de vriezer bewaren?

    Bedankt Elma

    • Annemarie says:

      Ja hoor dat kan. Je moet ze alleen niet te vol vullen omdat het uitzet bij bevriezing en dan knapt de pot.

  • Ik maak al ruim een jaar bottenbouillon. Maar heb geen slow-cooker of crock-pot. Doe het dus gewoon in een gewone grote pan op de laagste pit. (De bouillon mag niet koken-dus net tegen de kook aan) maar dan wel ruim 30 uur.
    Je kunt ook botten (karkassen) van gevogelte nemen. Die laat ik ca. 18 uur trekken. Persoonlijk vind ik kippebouillon zelfs lekkerder.

  • Mariëlle says:

    Goed recept! Ik zelf maak hem nog uitgebreider, voor nog meer smaak. Ik voeg het volgende ook nog toe aan mijn bouillon; 10 hele peper korrels, stukje foelie, spaanse peper (zaadlijsten eruit halen), prei, 3 kruidnagels. Ach, je kunt eindeloos variëren..:) Goed weekend!!

    • bedankt voor de tip!

  • Kun je die botten gewoon bij een slager vragen??

  • Hallo mitchel .

    Hoelang kan ik dit bewaren in de koelkast.
    Invriezen is ook een mogelijkheid?

    Groetjes Gretha

  • Het lijkt mij heel leuk om te maken
    Maar hoe kom ik aan botten.
    Of bedoel je botten waar het vlees nog aanzit.

    • Ik gebruik altijd mergpijpjes. Die kun je gewoon in de supermarkt kopen. Of anders vragen bij een echte slager.
      Groetjes Linda,

    • Kan je zo bij de slager halen

    • - zelf verzamelen: steeds je afgekloven botten in plaats van in de afvalbak in een plastic zak in de vriezer gooien en als er genoeg zijn dan kan je aan de slag. Duurt wel even, maar geen afval!
      - http://www.wildrundvlees.nl of FREEnature.nl kan je paketten met botten bestellen. Dat is van biologische, grasgevoerde dieren die de landschappen onderhouden. Er zijn vast meer sites te vinden, zoals voor schotse hooglanders e.d.
      - Bij je biologische slager vragen: vaak krijg je die gratis (hondenkluif) of voor weinig mee. Kan je er meteen een lekker stukje mergpijp bij kopen.

    • Die kun je kopen bij SchotseHooglanders.nl
      afgekomstig van koeien die 365 dagen per jaar buiten lopen. De dieren groeien van gras en kuiden en krijgen geen graan / mais en soja bijgevoerd. Er wordt geen antibiotica gebruikt.

      Bot wordt verkocht per 3 kg, de botten zijn in kleine stukken geportioneerd en diepgevroren. Prijs is 21 euro voor 3 kg (7 euro per kilo). Perfect voor gezonde bouillon.

  • Lijkt mij ook een goed plan, maar ik vraag mij ook af hoe kom je aan de botten? Zelf een hele kip knippen?

  • Bij kippenbouillon natuurlijk en bij rund krabbetjes?

  • En wat als je geen crock pot of slow cooker hebt...

1 2 3
Related Post